Centre penitenciari

Educació i Interior reforcen col·laboració per formar als interns de la Comella

122 presos han seguit algun curs des del 2019

Signatura del conveni entre Educació i InteriorSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i el Ministeri de Justícia i Interior reforcen la col·laboració en matèria formativa als presos del Centre Penitenciari de la Comella, una iniciativa que s'emmarca dins del conveni signat el curs 2019-2020 per oferir formacions del Centre de Formació al Llarg de la Vida (CFLV), segons ha explicat el Govern a través d'un comunicat. L'objectiu és reforçar el projecte educatiu i afavorir, encara més, la reinserció social.

Des de llavors, 122 interns han seguit alguns dels diferents cursos, dels quals 45 pel diploma de graduat en segona ensenyança, 11 pel curs de preparació per entrar a la UNED, 4 han seguit estudis en aquesta universitat, 10 han cursat ciències humanes i socials d’Andorra i 3 el bloc general del diploma professional d’educador esportiu de l’EFPEM. A més, 49 interns s’han format amb els cursos d’informàtica que ofereix el CFLV.

D’altra banda, els professionals del departament d’Institucions Penitenciàries han ofert una formació en primers auxilis i primers socors en equips als interns per aconseguir la certificació PSC1 en primers auxilis. La participació ha estat voluntària i en col·laboració amb els experts de la Creu Roja i ha reunit un total de 20 persones.

tracking