Campanya

Els debats de Diari TV arrenquen dijous

Pietat Martín i Albert Roig moderaran els duels en streaming a ‘diariandorra.ad’

El periodista Albert Roig conduirà cinc debats electorals.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Diari TV, la televisió en streaming del Diari d’Andorra, arrenca els debats electorals dijous amb un cara a cara entre els candidats d’Ordino, Maria del Mar Coma (ACO+DA+SDP+Independents) i Enric Dolsa (Units per Ordino), que tornen a enfrontar-se com a caps de llista en unes eleccions generals vint anys després. El debat, que es podrà seguir en directe a les 13.30 hores a través de les webs diariandorra.ad i diaritv.com, estarà disponible posteriorment amb el servei a la carta de la web del Diari.

Aquest primer duel serà moderat per la cap de redacció del Diari d’Andorra, Pietat Martín Vivas, que presenta setmanalment el programa d’entrevistes d’actualitat Parlem-ne, de Diari TV. El periodista Albert Roig prendrà el relleu de Vivas en els debats següents, amb primera parada a Encamp dilluns. La candidata a la reelecció Laura Mas (UP+DA+Independents) confrontarà projecte amb Marta Pujol (Avancem), mentre que dimarts serà el torn d’Eva Sansa (CC+DA+Independents) i Guillem Forné (Amb Seny). L’única parròquia amb tres candidatures –Sant Julià de Lòria– serà objecte del debat de dimecres 13 de desembre, amb la reedició del duel de fa quatre anys protagonitzat pel candidat a la reelecció Josep Majoral (UL+DA+Acció+Independents) i Cerni Cairat (Desperta Laurèdia), a qui se suma Antoni Miralles (Per Sant Julià).

Els indecisos de les dues parròquies centrals tindran una nova ocasió per perfilar el seu vot amb els dos darrers cara a cara de la campanya de Diari TV. Dijous, la candidata a la reelecció Rosa Gili (Consens) i Anna Garcia (DA+Acció+SDP+Independents) confrontaran els seus projectes als estudis del Diari TV mentre que Andorra la Vella tancarà la programació especial de Diari TV amb dos dels grans protagonistes al comú en el darrer tram de mandat com són el cònsol David Astrié (DA+SDP+Independents) i el conseller de l’oposió Sergi González (Enclar).

Diari TV ha decidit apostar pels debats en la cobertura de la campanya. “És la fórmula televisiva per excel·lència i permet contrastar projectes i candidats. Ja vam apostar per aquesta idea les darreres generals amb una aposta pels cara a cara que crec que van contribuir a enriquir la campanya”, assenyala el director general de Premsa Andorrana, Ignasi de Planell.

El format, amb els candidats dempeus i amb faristol, busca la màxima flexibilitat lluny de “l’encotillament dels blocs tancats i l’obsessió pel minutatge que sovint en lloc de propiciar el diàleg i l’intercanvi d’idees l’entorpeixen”, conclou De Planell.

tracking