L'habitatge i les persones són les prioritats

Les candidates rivals, Laura Mas i Marta Pujol, coincideixen en els grans eixos d’actuació

Espot saludant Laura Mas durant l'enganxada de cartells.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El compte enrere que ha de portar Laura Mas o Marta Pujol a liderar el comú d’Encamp, mitjançant els comicis del 17 de desembre, ja ha començat. La campanya electoral va arrencar ahir amb la penjada de cartells i les dues pretendentes a cònsol major per als pròxims quatre anys van posar el dit a la llaga en l’habitatge i a executar polítiques per a tota la població.

La composició d’UP+Demòcrates+Independents va penjar els cartells pels volts de quarts de dues amb un gran desplegament de persones, inclòs el cap de Govern, Xavier Espot. Laura Mas va explicar que vol donar continuïtat al projecte que va iniciar les eleccions passades. La líder de la formació té clar que cal continuar amb la transformació urbana, acabar de consolidar la parròquia com una destinació esportiva i estar al costat dels ciutadans. El programa està “pensat per a les persones, amb temes i solucions com l’habitatge, i també volem el benestar del conjunt de la població”, va assegurar la candidata. En aquesta línia, va apuntar que durant la covid-19 ja van estar al costat de les persones i ara ho continuaran fent en el tema de l’habitatge. “Ja hem pres mesures en aquests quatre anys i continuarem amb les mateixes i amb altres de noves”, va comentar Mas, que no en va donar més detalls perquè avui presentaran propostes més concretes. Alhora, va defensar que el seu mandat va ser transparent. Ho va argumentar asseverant que es va consultar amb una enquesta els majors de seixanta anys de cara a fer el nou casal d’avis i va afegir que “hem intentat sempre saber quines són les necessitats dels ciutadans i els serveis que volen”. Per això, va insistir que si surten elegits “això continuarà sent així”, i que tenen la intenció de fer participar els ciutadans als projectes cabdals.

Avancem, la marca de PS+Independents, va ser el primer a penjar els cartells, a quarts d’una del migdia. La cap de llista, Marta Pujol, vol liderar la parròquia amb més transparència, donant veu a la població i impulsant polítiques en habitatge i urbanisme. Pujol va remarcar la transparència perquè considera que algunes qüestions importants no s’han transmès de la manera més adequada. Ho va exemplificar amb la nova concessió de l’estació, Saetde o amb l’habitatge. Sobre aquest últim aspecte, la líder del partit del PS va remarcar que cal un departament per solucionar la problemàtica, així com un índex de preus de referència per fer polítiques i afavorir l’accés a l’habitatge a un preu assequible. Segons Pujol, l’índex permetria ajudar a establir mesures tributàries en funció dels preus. En aquest context, va expressar que si els preus de lloguer que s’estipulen són més elevats, els propietaris hauran de tributar més; en canvi, si estan per sota “hi ha d’haver bonificacions fiscals per a aquests propietaris que s’adeqüen a les necessitats de la població”. En urbanisme va deixar clar que no volen que la parròquia es converteixi en un “niu de torres massa altes com està passant a Escaldes”.

El PS en el moment de la penjada dels cartells.

tracking