L'anunci d'accions legals del sindicat contra el comú 'encén' Sant Julià

Majoral veu una maniobra electoralista i apunta que entre els impulsors “quasi segur” que hi ha familiars de candidats rivals

Josep Majoral, ahir davant l'edifici del comú vell.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Treballadors del Comú de Sant Julià (Atcosa) va irrompre ahir a primera hora del matí en campanya, enviant un comunicat als mitjans anunciant accions legals contra la corporació per “diverses actuacions dutes a terme per la corporació parroquial, les quals s’entendria que no són ajustades a dret”, entre les quals cita canvis de categoria a banda d’un possible incompliment de la normativa de protecció de dades personals en el marc dels documents que “s’han fet signar a treballadores i treballadors”, i reubicacions dutes a terme “sense el consentiment” dels afectats. L’entitat justifica l’acció ara perquè les diferents reclamacions fetes “no han estat ateses” per la majoria comunal. “La relació distant entre l’associació i el comú s’ha estès des dels inicis de l’any 2021 sense que, malauradament, s’hagi aconseguit arribar a un acord satisfactori per als interessos dels treballadors i les treballadores”, recull el document. Però per al cònsol major i candidat a la reelecció, Josep Majoral, la difusió de l’escrit en l’arrencada de la cursa electoral és sorprenent quan “estem parlant d’uns textos legals, uns reglaments interns que es van realitzar l’any 2021”. I tot i posar-hi condicionants va apuntar una maniobra de tipus joc brut: “Coneixedor de qui possiblement estigui impulsant aquesta carta quasi segur que té familiars a les altres llistes electorals.”

Majoral va defensar la tasca duta a terme en matèria de recursos humans durant el mandat. Va recordar que es va impulsar un departament de recursos humans després d’escoltar els treballadors, que el reclamaven. “Nosaltres ho portàvem al programa i així ho vam fer i en el moment que el departament es va crear el primer que ens van demanar van ser les eines per treballar i gestionar les persones, i les eines són reglaments i normes de joc”, va exposar. A més, va destacar que es compta amb assessorament d’una empresa del ram i un advocat aliè a la casa. “Són professionals i són gent que ens ha estat assessorant, saben de què va i, per tant, plena confiança que el que s’ha fet està dins de la norma”, va apuntar.

El cap de llista de la coalició d’UL+DA+Acció va indicar que si s’acaba judicialitzant tindran l’oportunitat “d’explicar cas per cas” les accions dutes a terme i les modificacions reglamentàries. I va indicar que són conscients que hi ha “una sèrie de persones” descontentes, però que “no tot el funcionariat està d’acord amb aquesta carta, no tot el funcionariat està descontent i no tot el funcionariat està d’acord amb aquestes maneres d’actuar”. De pas, va aprofitar per esvair un rumor: “Que quedi clar que si sortim elegits no traurem el reglament de prejubilació, ans al contrari, el que volem és potenciar-lo.”

"RESILIÈNCIA I ESTALVI" PER A LES FINANCES

Majoral va tornar a destacar ahir la gestió de les finances comunals dels darrers quatre anys i va assegurar que si revalida el càrrec es mantindrà la manera de procedir “amb un criteri de resiliència i d’estalvi”, eixugant deute, però sense deixar d’invertir. En aquest sentit, va avançar que en cas d’assolir de nou la victòria invertiran el primer any “quatre o cinc milions d’euros, com a màxim”, amb l’objectiu de poder eixugar deute “el més ràpid millor”.

tracking