Reconeixement

La Unesco declara patrimoni immaterial la transhumància

Bonell destaca que es tracta d'un reconeixement a una de les pràctiques ramaderes més ancestrals del país

Reunió de la Unesco a Botswana que ha escollit patrimoni immaterial la transhumànciaX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La transhumància ha estat escollida per la Unesco com Patrimoni cultural immaterial en el marc del 18è comitè de l'entitat que s'està celebrant a la República de Botswana. El Govern informa que el Principat s'ha afegit avui a l'amplaició de la inscripció de la 'Transhumància, moviment estacional dels ramats' com a part d'una candidatura transnacional de la qual Andorra forma part.

La ministra de Cultura, Mònica Bonell, ha destacat que aquest és un reconeixement a una de les pràctiques ramaderes andorranes més ancestrals, que forma part del patrimoni natural i del patrimoni cultural andorrà. I ha assenyalat que contribueix a la sostenibilitat i la preservació del paisatge i la biodiversitat del país, segons indica el Govern en un comunicat.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha ressaltat que la distinció de la Unesco arriba poques setmanes després que la FAO hagi reconegut el sistema agro-pastoral com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial. Casal ha manifestat que la doble identificació es dona un label internacional a la singularitat a la producció ramadera i als beneficis compartits que aquestes activitats generen per a la població.

tracking