Iniciatives integradores

La xarxa d'ocupació inclusiva arriba a les 40 empreses

La iniciativa dona feina a 41 persones amb discapacitat dins de les companyies inscrites

Marsol amb les representants de les empreses.À. RIPOLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses Pirinenca de serveis, Construccions i Edificacions les Valls, Knowza i Activitats Comercials Andorranes es van incorporar ahir a la xarxa d’empreses inclusives mitjançant la signatura d’un conveni amb la ministra de Treball, Conxita Marsol. Amb aquestes, la xarxa ja compta amb 40 empreses, que donen feina a 41 persones amb diferents graus de discapacitat. La iniciativa, iniciada el 2016, té la finalitat de facilitar la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional i garantir una igualtat d’oportunitats efectiva. Les condicions laborals de tots els inscrits a aquesta iniciativa, va remarcar Marsol, seran les mateixes que qualsevol altre treballador i cobraran, almenys, el salari mínim.

A més dels 41 treballadors dins de la xarxa, hi ha 62 persones amb discapacitat treballant per a empreses que no estan adscrites a la iniciativa de Govern, fent un total de 103 persones amb diversitat funcional ocupades al país, 18 de les quals treballen dins del sector públic.

Durant la presentació dels nous convenis, Marsol va remarcar la importància que el país tingui iniciatives com aquestes perquè les empreses tinguin constància del fet que les persones amb diversitat funcional poden “operar dins del mercat laboral sense cap problema”.

La ministra també va fer una crida a totes les empreses del país per sumar-se i informar-se sobre aquesta xarxa de treball, ja que actualment hi ha un total de 77 persones amb diversitat funcional que estan disponibles per entrar al mercat laboral.

tracking