Campanya

Les herències familiars

La votació per la política també passa de pares a fills, d’avis a nets o entre germans. En aquests comicis n’hi ha un grapat d’exemples.

Sara Valls.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les herències familiars arriben de moltes maneres. Sovint, pares i fills comparteixen gustos, aficions i fins i tot acaben treballant del mateix. La política no és pas cap excepció i la vocació de servei públic, quan entra en una família, moltes vegades no acaba de marxar mai. Aquestes eleccions comunals en són un fidel reflex i totes les parròquies compten amb alguna història familiar digna de destacar.

Potser el cas més clar i evident per a tothom és la candidatura Amb Seny, a la Massana, liderada per Guillem Forné, que és el fill de qui va ser el cap de Govern més longeu de la història i segon de l’època constitucional, Marc Forné. Però no és l’únic cas.

L’altre cas més rellevant es produeix a Sant Julià de Lòria, on el besnet de l’històric síndic general Francesc Cairat, en Cerni, repeteix com a cap de llista de Desperta Laurèdia, posició que ja va ocupar ara fa quatre anys i en els quals ha estat el cap de l’oposició a Josep Majoral al llarg de la darrera legislatura. A més a més, a la llista de DL hi ha la germana de Maria Àngels Aché, l’Anna Maria, que completa la filial laurediana de Concòrdia.

A Encamp, la nissaga Rascagneres continuarà optant per estar al comú. Tot i la renúncia a ser candidat a cònsol menor de Jean Michel, qui ha exercit aquest càrrec els darrers quatre anys, el seu fill, Benjamí, sí que forma part de la llista electoral liderada per Laura Mas. Ocupa el sisè lloc, fet que implica que si UP+DA+Independents guanya, hi tornarà a haver un Rascagneres al comú encampadà.

Escaldes-Engordany també té les seves pròpies històries familiars. D’una banda, Consens compta amb Sara Valls, la filla de qui va ser cònsol major de la parròquia, Lydia Magallón. El segon cas és una mica més rocambolesc i és que Agda Castillo forma part de la llista d’Anna García i és la filla de la consellera comunal Meritxell Massoni, que és membre de l'equip de govern d'aquesta legislatura de Rosa Gili.

A la capital, també és la filla d’un excònsol qui segueix la tradició familiar. Es tracta de Gemma Minguillon, que ocupa el setè lloc en la candidatura de David Astrié. El seu pare, Jordi Minguillon, va ser el cònsol major de la capital en els darrers mesos de la legislatura 2011-2015, abans de la irrupció de Conxita Marsol. Una situació similar es produeix a Ordino, on el fill del cònsol major, Albert Pujal, Edgar, forma part de la candidatura d'Units per Ordino. O a Canillo, on la neboda de l’exdirigent comunal Josep Mandicó, la Sílvia, ocupa el tercer lloc a la llista de Jordi Alcobé i té garantida la cadira al comú.

Sílvia Mandicó.

Benjamí Rascagneres.

Anna Maria Aché.

tracking