JUNTA DE PRESIDENTS

Ubach sosté que la figura del Raonador del Ciutadà necessita un canvi radical

L’11 de gener és probable que els grups parlamentaris facin oficial el nou candidat

Ubach és un dels candidats a ser Raonador del Ciutadà.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de l’USdA és una de les 13 persones que aspiren a rellevar Marc Vila com a Raonador del Ciutadà. La seva candidatura ha estat de les més comentades, ja que durant 25 anys ha exercit com a màxim responsable de l’únic sindicat que ha funcionat amb normalitat a Andorra i, per tant, es tracta d’un nom conegut que ha tingut debats molt intensos des de la seva posició de sindicalista.

Ubach va explicar ahir la visió que té d’aquest càrrec que “fa de vincle entre els ciutadans i els parlamentaris”. Segons ell, cal donar-li “un gir de 180 grans, sense desmerèixer la feina que han fet els diferents raonadors”. L’aspirant va desgranar com exerciria ell aquest càrrec, una opció que va veure “bastant difícil”. Segons el líder sindical, el Raonador és l’única via d’intercanvi entre la ciutadania i el Consell General, “i des de la meva perspectiva s’ha d’intentar que la seva actuació exerceixi una major influència en l’àmbit polític i en les institucions, que les seves recomanacions no quedin en paper mullat”.

Sobre la seva trajectòria, el secretari general de l’USdA va posar sobre la taula els anys que ha estat treballant al capdavant del sindicat pels ciutadans. “A diferència del Raonador, ho hem fet sense cap recurs, només amb les quotes dels afiliats, i hem aconseguit moltes coses, com també incorporar el sindicat en el moviment obrer europeu”. Ubach va destacar que si s’ha treballat sense recursos, com a Raonador “és possible fer moltes més coses”.

La subsíndica general, Sandra Codina, va anunciar que a mitjan gener es donarà a conèixer el nou Raonador del Ciutadà. La data exacta podria ser l’11 de gener, tal com va explicar ahir en una roda de premsa Codina. Dels tretze candidats que s’han presentat per ocupar el càrrec, vuit són dones i cinc, homes. Aquestes setmanes la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals haurà de validar totes les sol·licituds mitjançant entrevistes amb els sol·licitants i també s’analitzaran els mèrits. La subsíndica va afirmar que estan contents amb l’alta participació.

tracking