Mobilització

Un informe avala que la manifestació podia passar per la Dama de Gel

L'estudi encarregat per la coordinadora assegura que l'afectació sobre el trànsit era "acceptable"

Cartell de la manifestació de divendres per reclamar habitatge digneDenunciAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'informe sobre l'afectació al trànsit de la manifestació de divendres encarregat per la coordinadora de l'habitatge conclou que el pas de la mobilització per la rotonda de la Dama de Gel "tot i que suposa una afectació al trànsit rellevant, es troba dintre d'un rang acceptable que permeti, amb diferents mecanismes, reduir al màxim l'afectació a la xarxa viària". Els organitzadors de la marxa afirmen que el recorregut que havien demanat i que ha estat rebutjat per Interior "si hi ha voluntat" per part de qui coordina el dispositiu de més de 250 efectius disposats per al pont de la Puríssima permet que es pugui "garantir la lliure circulació de les persones i dels béns i no presentar risc per a la integritat de les persones".

L'estudi estima que el trajecte de la protesta era d'uns 1.800 metres i que es podria fer a una velocitat mitjana d'un quilómetre i mig per hora, el que suposaria una durada d'1 hora i 22 minuts. I calcula, a partir de l'assistència del 31 d'octubre, que hi pot haver uns 3.000 assistents que provocarien una afectació al trànsit d'entre 21 i 32 minuts en el trajecte pel carrer de la Unió. L'informe analitza les dades de vehicles que hi pot haver a partir de les 20 hores de divendres tenint en compte les entrades de visitants previstes per Mobilitat per la frontera del riu Runer i afirma que en el cas més desfavorable per als conductors hi hauria 568 vehicles afectats. Aquesta situació seria la provocada fent un tall sense avisar que impediria que n'agafessin alternatives de circulació.

La coordinadora de l'habitatge destaca que es manté en l'anonimat els tècnics redactors de l'informe "donada la situació" i afirmen que rebutjar l'estudi per no conéixer l'autoria seria caure en una fal·làcia ad homimem. Respecte a l'informe d'Interior per no autoritzar el recorregut inicialment proposat mostren "el rebuig a una argumentació capciosa basada en supòsits que no es poden provar, com per exemple fer referències a possibles conflictes entre manifestants i conductors" que asseguren no es van produir en la manifestació del 31 d'octubre a la rotonda del Km 0 quan es va tallar sense avís.

Els autors de l'informe reivindiquen que l'han fet per "la convicció que com a tècnics hem de garantir el seguiment rigorós de la metodologia científica" i reclamen als tècnics de Mobilitat, circulació i altres implicats deixar fora "les estratègies jurídiques i polítiques. No som advocats, no som polítics, són tecnics especialistes, actuem en conseqüència". I recalquen que ells, com a tècnics externs, no han de demostrar que els efectius de seguretat i mobilitat tenen la capacitat per fer la seva feina i que ho fan de manera puntual "i no ha de servir com a precedent. És la feina dels propis tècnics de Govern i comuns, sense opinions externes, mantenir la professionalitat que exigeix la professió".

tracking