MOBILITAT

El pont arrenca amb pàrquings plens i cues a la xarxa viària

Les estacions obren de forma generalitzada i tenen 91 quilòmetres esquiables

Pàrquings plens i retencions pel pont.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada de turistes al país es va notar al llarg del dia d’ahir. Especialment al matí, quan entre les deu i dos quarts de dotze es van registrar retencions d’uns set quilòmetres a l’entrada del Principat per la frontera espanyola. També n’hi va haver a d’altres parròquies com, per exemple, a la Massana de baixada, d’uns 30 minuts; en alguns carrers de la capital, tant a l’avinguda Santa Coloma o al carrer Prat de la Creu, i també als principals eixos d’Escaldes –el carrer de la Unió i l’avinguda Fiter i Rossell. De fet, des del departament de Mobilitat van explicar a aquest rotatiu que durant tot el dia hi va haver alguna retenció a les carreteres andorranes.

A la tarda a la parròquia massanenca també es van produir cues i a Canillo tant de pujada com de baixada, tot i que en aquest cas van ser més lleus, segons Mobilitat. A Sant Julià de Lòria no van arribar al quilòmetre durant el vespre. L’entrada de vehicles també es va veure reflectida als pàrquings, ja que bona part d’aquests van penjar el cartell de complet.

Tot plegat s’ha originat perquè els espanyols des de dimecres que estan de pont, el de la Puríssima. A més, ahir es va procedir a l’obertura generalitzada de les estacions d’esquí. Pal Arinsal i els sectors de Soldeu-el Tarter, Canillo i Grau Roig es van afegir a la posada en marxa dels dominis d’Arcalís i Pas de la Casa, que ho van fer dimarts. El conjunt de Grandvalira Resorts té disponibles per a aquests dies festius un domini esquiable 91 quilòmetres de pistes amb la majoria dels remuntadors i serveis de restauració operatius a totes les estacions. Amb l’obertura dels sectors, el Funicamp va posar-se en marxa, com també ho va fer el Funibús, el servei gratuït de transport i la disposició de places d’aparcament sense pagament per a esquiadors.

tracking