Finances

Els organitzadors titllen de “capciós” l'informe sobre la manifestació

La policia desplegarà 250 efectius i obliga a crear un cos de 20 voluntaris per coordinar-la

Recorregut definitiu de la manifestació del 8 de desembre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors de la manifestació de demà per un habitatge digne han hagut d’acatar finalment el recorregut “imposat” per la policia i les normes de seguretat per aconseguir el definitiu de les autoritats, per convocar una protesta que es preveu massiva en un dia tan complicat com és enmig del pont de la Puríssima. Els tècnics que han confeccionat l’estudi –des de l’anonimat– mostren el seu “rebuig a una argumentació capciosa basada en supòsits que no es poden provar” com, per exemple, referir-se a possibles conflictes entre conductors i manifestants.

En les conclusions s’afirma que no s’entén que els tècnics del Govern “generin informes desfavorables”. En el document es fa la insinuació que al darrere hi ha interessos polítics que han prevalgut per sobre dels tècnics.

La coordinadora, que es manté en l’anonimat i que compta amb el suport de l’USdA, va fer un darrer intent amb un estudi molt complet sobre les afectacions al trànsit, bàsicament als punts més conflictius com poden ser la Dama de Gel i el Quilòmetre 0. Tot i aquest document, no han aconseguit el vistiplau per a la seva proposta de trajecte. La policia al·lega que haurà de tallar el trànsit una hora abans des de la rotonda del Quilòmetre 0 fins a la Dama de Gel per preveure l’evacuació de tots els carrers adjacents i del túnel del Pont Pla.

L’informe dels organitzadors, en canvi, clou que el pas de la mobilització per la rotonda de la Dama de Gel, “tot i que suposa una afectació al trànsit rellevant, es troba dintre d’un rang acceptable que permeti, amb diferents mecanismes, reduir al màxim l’afectació a la xarxa viària”.

“SENSE RISC”

Els organitzadors de la marxa afirmen que el recorregut que havien demanat i que ha estat rebutjat per Interior, “si hi ha voluntat” per part de qui coordina, amb el dispositiu de més de 250 efectius disposats per al pont de la Puríssima es permet que es pugui “garantir la lliure circulació de les persones i dels béns i no presentar risc per a la integritat de les persones”.

L’estudi estima que el trajecte de la protesta era d’uns 1.800 metres i que es podria fer a una velocitat mitjana d’un quilòmetre i mig per hora, que suposaria una durada d’una hora i 22 minuts. I calcula, a partir de l’assistència del 31 d’octubre, que hi pot haver uns 3.000 assistents que provocarien una afectació al trànsit d’entre 21 i 32 minuts en el trajecte pel carrer de la Unió. L’informe analitza les dades de vehicles que hi pot haver a partir de les 20 hores de divendres tenint en compte les entrades de visitants previstes per Mobilitat per la frontera del riu Runer, i afirma que en el cas més desfavorable per als conductors hi hauria 568 vehicles afectats. Aquesta situació seria la provocada fent un tall sense avisar que impediria que agafessin alternatives de circulació.

També s’ha demanat com a mesura obligada un cos de voluntaris de 20 persones que facin de vigilants pe evitar incidents, però que en cap cas assumiran tasques d’ordre públic.

tracking