Cabanes anuncia que volen crear un parc natural a la vall d'Enclar

El grup proposa habilitar un nou dipòsit d'aigua

La candidatura aquest matí a la vall d'EnclarEnclar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Entre les propostes d'Enclar per preservar el medi ambient, el projecte plantejat avui pel grup de cara a les eleccions comunals és fer-hi un parc natural a la vall d'Enclar, "com la Comella i el bosc de Salobre", ha exemplificat el tercer de la llista, Jordi Cabanes.Algunes de les accions que proposa és millorar l'accessibilitat, col·locar-hi miradors panoràmics i facilitar circuits interpretatius. Segons un comunicat d'Agències, ha explicat que és una zona idònia per a la caça i la migració d'aus, fet pel qual insisteix amb "protegir-lo, higienitzar-lo i millorar la biodiversitat".

Pel que fa a la neteja dels boscos, la candidatura no descarta contractar empreses per dur-ho a terme i vol abastir un nou dipòsit, com seria a les cascades del riu d'Enclar, o apropar-ho al centre urbà, prop de l'estadi comunal, segons ha declarat Cabanes.Davant d’això la candidatura projecta augmentar la partida pressupostària per a la gestió forestal de la parròquia i impulsar la neteja comunitària dels boscos, creant lots de llenya per als residents a Andorra la Vella.

Cabanes també ha explicat que, l’aprofitament de la llenya per a ús privat és una fórmula òptima que permet la neteja de les zones boscoses. El funcionament passaria perquè les empreses de gestió forestal assumissin les tasques de neteja. Els lots de llenya neta es deixarien al mateix bosc on els veïns els podrien recollir. L’accés a aquests lots es faria a través d’un sorteig o una forma encara a determinar.

La candidatura d'Enclar també aposta perquè la zona boscosa de la Comella sigui declarada reserva natural per poder augmentar-ne les mesures de protecció i garantir-ne una millor conservació.

tracking