Sant Julià

UL planteja crear una xarxa de calor

Una altra de les propostes és promoure la generació d'energia elèctrica neta

La candidatura d'Unió Laurediana de Sant JuliàUL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + independents aposta per una parròquia sostenible. Un dels principals projectes de la candidatura és implementar una xarxa de calor als edificis públics provinent de la massa forestal dels boscos de la parròquia, com explica el cap de llista Josep Majoral, "l'objectiués subministrar, amb energia tèrmica, com a mínim els edificis públics del centre de la parròquia. Per exemple, l'escola andorrana, l'escola francesa, la casa comuna, l'ampliació de la universitat, el Centre cultural, laUDAi la futura residència universitària".

La candidatura proposa que la xarxa de calor funcioni mitjançant la biomassa extreta dels extensos boscos deLaurèdia, un fet que, de retruc, ajudaria a mantenir els boscos nets des d'un punt de vista turístic i mediambiental, a protegir-los davant el risc d'incendi i la descarbonització de la parròquia, deixant de consumir energia fòssil en els edificis públics.

Una altra de les propostes és promoure la generació d'energia elèctrica neta a partir de la instal·lació de panells fotovoltaics. El projecte inclou la creació d'un parc fotovoltaic, situat a la zona de Coll de Jou, aportant així un petit gra de sorra a la independència elèctrica del país, facilitant laparticipaciópublicoprivadai donant oportunitat de negoci a l'emprenedoria.

tracking