Enclar aposta per una major protecció de l'espai natural

Membres de la candidatura a la vall d'Enclar.ANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La candidatura d’Enclar reivindica una major protecció de l’espai natural. “Des d’Enclar volem protegir els nostres espais naturals com la Comella i el bosc de Salobre”, va afirmar ahir el tercer candidat de la llista, Jordi Cabanes, que també va afegir que es pretén millorar la gestió forestal: “Ara mateix tenim un bosc estressat i homogeni; hem d’higienitzar-lo i millorar la biodiversitat. La vall d’Enclar és una zona de reserva de caça, molt important de pas d’aus migratòries i volem protegir-la. És un espai idoni per fer-hi un parc natural.”

Amb la creació del parc natural es potenciaria la millora de l’accessibilitat, es podrien col·locar miradors panoràmics i circuits interpretatius. Referent a la gestió dels boscos, Cabanes va posar d’exemple la fórmula que ha impulsat Sant Julià de Lòria permetent que els veïns puguin usar la llenya.

Sobre la integració del jaciment d’Enclar al projecte, el número 3 de la candidatura va apuntar que “s’han de millorar, senyalitzar i potenciar els camins; ho tenim tot interconnectat: l’església de Santa Coloma, la de Sant Vicenç, els jaciments, la balma de la Margineda... Tenim els elements per fer un circuit apte per a tota la família, enclavat en un entorn urbanoforestal de fàcil accés per tot aquell que en vulgui gaudir”.

Enclar també advoca amb relació a la vall del Madriu-Perafita-Claror per “tenir una participació activa; és una vall meravellosa, amb molt potencial, i és un bon moment per incentivar-lo”.

tracking