SOSTENIBILITAT

Majoral vol que els edificis públics s'escalfin amb una xarxa de calor

Majoral i Codina.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un dels principals projectes en matèria de sostenibilitat d’Unió Laurediana+Demòcrates+Acció+independents és implementar una xarxa de calor als edificis públics provinent de la massa forestal dels boscos de la parròquia. El cap de llista, Josep Majoral, va explicar que “l’objectiu és subministrar, amb energia tèrmica, com a mínim els edificis públics del centre de la parròquia. Per exemple, l’escola andorrana, l’escola francesa, la casa comuna, l’ampliació de la universitat, el Centre Cultural, l’UdA i la futura residència universitària”.

La candidatura proposa que la xarxa de calor funcioni mitjançant la biomassa extreta dels extensos boscos de la parròquia, un fet que, defensen, també ajudaria a mantenir els boscos nets des d’un punt de vista turístic i mediambiental, a protegir-los davant el risc d’incendi i la descarbonització de la parròquia, deixant de consumir energia fòssil en els edificis públics.

Una altra de les propostes és promoure la generació d’energia elèctrica neta amb la instal·lació de panells fotovoltaics amb un parc situat a la zona de Coll de Jou. El projecte que es proposa tindria participació publicoprivada i seria una oportunitat de negoci per a l’emprenedoria, a més de contribuir a la independència energètica.

tracking