Energia

Baixada del preu dels carburants al novembre

La rebaixa de les tarifes en un any supera el 8% en tots els combustibles

Comparativa de preus del novembreEstadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carburants han registrat un descens de preus per sobre del 4% al novembre, segons les dades fetes públiques avui per Estadística. La comparativa amb l'octubre indica que la gasolina sense plom de 95 octans va baixar un 5,4% i la de 98 i el gasoil de calefacció, un 5,2%. En el cas del gasoil de locomoció la reducció va ser del 4,1%, i una dècima menys en el millorat.

L'informe d'Estadística indica que en un any els preus del combustible acumulen una reducció de preus del 8% en el cas de la gasolina de 98, del 8,3% la de 95, i més notable per als diferents tipus de gasoil. El de locomoció millorat costava un 13,4% menys el mes passat respecte a la tarifa d'un any abans, el de locomoció estava un 13,7% per sota, i la rebaixa del de calefacció arribava al 19,3%.

Més compra de combustible

La importació de carburants del mes passat va ser de 13,19 milions de litres, 1,25 milions més que fa un any, el que representen un increment del 10,5% en comparació amb el novembre del 2022. La variació més important s'ha produït en l'entrada de gasolina sense plom que puja un 24,6%, la importació de fuel domèstic ha crescut un 9,1%, i la del gasoil de locomoció, un 6%.

El recull d'Estadística mostra que l'acumulat del 2023 fins al novembre només supera els carburants importants en el mateix període del 2022 en un 1,3%, amb una baixada del fuel domèstic d'un 7%, que es concreta en 2,65 milions menys de litres comprats a l'exterior. L'entrada de gasolina sense plom ha pujat un 13,7% aquest exercici i la de gasoil de locomoció és gairebé la mateixa de l'any anterior.

tracking