Balanç del pont

Grandvalira Resorts supera els 14.000 esquiadors durant tres dies

Les estacions han acabat la Puríssima amb 60.143 dies d’esquí venuts en total al país

Cinta remuntadora al pla de la Caubella, a Pal.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les estacions de Grandvalira Resorts han tancat el pont de la Puríssima amb una mitjana de més de 14.000 esquiadors diaris, xifra que compleix les expectatives que l’empresa es va marcar. A més, des de l’inici de la temporada els dominis han assolit 60.143 dies d’esquí venuts, dels quals 40.818 corresponen a Grandvalira, 7.735 a Pal Arinsal i 11.590 a Ordino Arcalís. Divendres passat va ser la jornada amb més visitants, durant la qual 14.662 esquiadors van gaudir de les estacions, tot i que dijous 7 i dissabte 9 van comptar amb xifres molt similars, sempre per prop dels 14.000 visitants. Malgrat no haver pogut operar a ple rendiment a causa de les condicions meteorològiques que han afectat el sud d’Europa, les estacions de Grandvalira Resorts han pogut garantir aproximadament cinquanta quilòmetres esquiables a Grandvalira, el 40% de les pistes de Pal Arinsal i el 54% dels quilòmetres esquiables a Ordino Arcalís.

Cal recordar que aquesta darrera va poder avançar la seva data d’obertura una setmana i va donar el tret de sortida a la temporada divendres 24 de novembre passat, mentre que el sector de Pas de la Casa de Grandvalira ho va fer el 5 de desembre. Els sectors de Soldeu, el Tarter, Canillo, Grau Roig i Encamp, i l’estació de Pal Arinsal van arrencar dimecres 6 de desembre per donar acollida a tots els visitants que han arribat a Andorra amb ganes de neu. En aquest sentit, l’ocupació hotelera al país durant el pont ha estat positiva, arribant a xifres d’entre el 70% i el 95%.

Naturland, per la seva banda, ha rebut a 5.000 persones durant el pont, xifra que ha superat en un 14% les previsions. Malgrat la manca de neu, el parc va obrir moltes de les seves activitats amb normalitat.

La Unió Hotelera també ha valorat positivament l’afluència de turistes durant el pont que, a falta de concretar les dades, s’espera que sigui major que la de l’any passat. Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera, ha qualificat la Puríssima “com un bon pont”. S’espera que les dades finals d’ocupació als hotels es donin a conèixer avui.

L'ACTUACIÓ DE MOBILITAT VA EVITAR CUES QUE PODRIEN HAVER ARRIBAT FINS A ENCAMP

La sortida de vehicles que marxaven del país després del pont de la Puríssima va suposar que durant dissabte passat 17.988 vehicles van travessar la frontera, mentre que diumenge ho van fer 17.278. Aquest gran flux de vehicles va provocar cues quilomètriques de visitants que van arribar fins a la caserna central de bombers. No obstant això, segons va apuntar un tècnic de Mobilitat, la cua podria haver arribat fins a Encamp si no hagués estat per l’actuació del departament, que va habilitar un doble carril de baixada entre la Comella i la rotonda de la Margineda que va concentrar l’embús a aquella zona, deixant la vall central i les parròquies interiors transitables. Aquest dispositiu, que es va estrenar pel pont, es repetirà el 26 de desembre i els diumenges de la temporada, apunten des de Mobilitat. En total, 117.710 cotxes van passar les fronteres, un 5% per sobre de la previsió que es va fer inicialment. Dividint les arribades per fronteres, 82.161 vehicles van entrar per Espanya, un 3% menys que l’últim pont, i 35.549 ho van fer per França, un 32% més que l’any passat. Els dies més forts d’arribades al Principat van ser dimecres, amb 16.487 automòbils, i dijous, que va suposar un volum de 15.777 cotxes a la duana. La mitjana es va situar prop dels 11.000 cotxes durant la Puríssima.

tracking