Enric Dolsa, Units per Ordino

“Grifols és un risc social, econòmic i turístic”

Enric Dolsa al restaurant Font Blanca.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enric Dolsa torna a la política amb una aliança que busca representar totes les sensibilitats i aturar el projecte de la farmacèutica Grifols.

Com contribuiran a solucionar el problema de l’habitatge?

Pensem construir habitatges amb un màxim de 200 vivendes per recuperar la gent que ha marxat de la parròquia i ajudar els joves a emancipar-se.

On situa el límit demogràfic de la parròquia?

No volem més de 7.300 o 7.400 persones, i ja és molta gent.

El pla d’urbanisme és l’adequat?

Jo el vaig aprovar per responsabilitat. Una vegada aprovat, farem sessions monogràfiques de cinc hores per veure bé què comporta el nou pla per a Ordino.

Té proves del fet que Grifols sigui un risc?

El director del laboratori de Marsella va dir que no estàvem preparats per a aquestes instal·lacions. A més, si mai hi ha un problema, com ja ha passat en altres centres, faria que els turistes no vinguessin al país durant sis o set mesos. És un risc tant social com econòmic i turístic.

Ordino està perdent la seva essència?

Ja l’ha perdut. El que hem de fer és salvaguardar-ho, però per fer-ho només hi ha una manera, buscar l’interès general, que és el que nosaltres representem. La candidatura de Coma busca l’interès particular.

Govern posarà els diners per a l’ampliació del centre de tecnificació?

Una inversió extra quan el comú s’ha gastat 4,5 milions, no crec que sigui necessària. El que cal és gestionar-lo millor i apujar les quotes als no residents d’Ordino.

Per què torna a la primera línia política?

Perquè crec que hem perdut l’essència i creia que havia de passar algú al davant per parar el laboratori P3, ja que crec que soc la persona més indicada per frenar-lo.

Què ha passat per anar junts amb AE quan fa poc no es parlaven?

Vam voler fer una sola candidatura amb totes les sensibilitats representades. No tenim sigles, ni PS, ni X’Ordino, ni AE.

S’ha d’ampliar l’espai protegit de Sorteny?

Quan vam entrar nosaltres al comú vam fer les infraestructures que hi ha ara. Avui en dia ampliar-lo no tindria gaire sentit.

Destaqui alguna proposta del programa perquè mereixi el vot.

L’aturada del laboratori P3, la creació d’habitatges socials i el creixement de la parròquia són les tres potes de la candidatura.

EN PERSONA

Nom complet: Enric Dolsa Font.

Professió: empresari.

Edat: 69 anys.

Experiència política: conseller general en 3 ocasions.

Estat civil: vidu.

Fills: dos. La Sònia i l’Enric.

tracking