Justícia

Increment dels honoraris del saig

El Govern ha aprovat una revisió de la remuneració pels trams baixos dels serveis

Els tres saigs el dia que van assumir les funcions.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els saigs tindran un augment de la remuneració fixada per als trams baixos, de 0,01 a 20.000 euros, que duplica l'import que es va fixar el 2016. El Govern ha informat que s'ha aprovat una pujada dels barems dels honoraris perquè s'havia detectat en les inspeccions anyals que fa el ministeri que "no era l'adequada ja que l'aplicació dels barems establerts donava uns honoraris baixos en comparació amb la feina que suposava l'execució", indica en un comunicat.

El nou reglament modifica el del 2016 i la revisió que es va fer l'abril passat que fixaven honoraris per trams en relació amb la quantitat percebuda en el marc de l'execució d'un 10% per als imports més baixos. La nova remuneració divideix el tram baix en dos i fixa que el saig percebrà un 20% per execucions de 0,01 a 10.000 euros i un 15% per al nou segon tram des de 10.000,01 a 20.000 euros. El Govern destaca que el percentatge d'honoraris per a la resta de trams no es canvia.

El Reglament dels barems dels honoraris remuneradors dels serveis del saig modifica també els imports de la provisió de fons "que és l'import mínim que el saig percep quan no aconsegueix cobrar cap import a l'ocasió de l'execució i també funciona per trams", explica el Govern. L'executiu argumenta que s'ha decidit "augmentar lleugerament" l'import de cada tram perquè quan la persona deutora és insolvent o no es troba a Andorra el procés d'execució que fa el saig suposa un nombre de tràmits i gestions "que fins ara no estaven degudament remunerats".

tracking