L'adjudicació de la concessió a Saetde tensa el debat d'Encamp

En el debat de Diari TV, la candidata d’Avancem acusa UP+DA de manca de transparència, mentre que l’actual cònsol major ho nega

Les candidates d'Encamp al plató de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Les dues candidates a les eleccions comunals del 17 de desembre a Encamp van mantenir diverses discussions sobre diferents temes durant el debat de Diari TV, que es va celebrar ahir al migdia. Laura Mas, d’UP+DA+independents, i Marta Pujol, d’Avancem, van xocar en qüestions com la concessió de Saetde, en l’habitatge o sobre els destinataris de les polítiques que s’han aplicat aquests darrers quatre anys. De fet, en més d’una ocasió es van trepitjar.

La discussió més pujada de to va ser per l’adjudicació de les pistes d’esquí a l’empresa Saetde. Pujol considera que a l’actual govern comunal li ha mancat transparència en aquest darrer mandat, un aspecte que està insistint al llarg de la campanya electoral. En el debat ho va tornar a posar sobre la taula i aquesta vegada Mas no li va voler passar per alt. La dirigent d’Avancem va manifestar que la informació que es va explicar tant a la ciutadania com als consellers del seu partit “no va ser l’adequada” i que es va informar del projecte amb poc marge de temps, “només tres dies abans”, va declarar Pujol. La líder de la coalició li va respondre que “els seus consellers van sol·licitar informació un mes abans de l’aprovació” i que se’ls va donar amb “temps suficient i es van fer reunions”. Després d’això, Pujol ho va reiterar una altra vegada i va afegir que els seus consellers li havien fet arribar que hi havia hagut “manca de transparència, encara que hi votessin a favor”, i que la “informació que es va passar era la que convenia i la que no, es va amagar”. Mas li va replicar “porti’m a la Fiscalia si creu que he amagat informació”, i va acabar etzibant: “Això és incert, i si ho torna a dir potser haurem d’emprendre accions, jo mai he amagat informació.”

En habitatge, Mas va destacar les polítiques que la seva formació ha executat aquests quatre anys governant la parròquia. L’actual cònsol major va precisar que aquestes havien “aportat dos-cents deu habitatges”, que estan en construcció actualment. Per Pujol les mesures han estat “insuficients, no han tingut repercussió”, i també va assegurar que la situació ha “anat empitjorant els darrers anys mentre governaven vostès”. A continuació, Mas detallava les noves línies que volen posar en marxa per solucionar la problemàtica, com la cessió d’un terreny per construir més habitatges a preu assequible o impulsar ajudes econòmiques. També va mencionar que l’accés a un pis de preu assequible hauria de ser entre els 400 i els 600 euros. La número 1 d’Avancem va recriminar que aquests plantejaments d’UP+DA no ajudaran a regular els preus de mercat i que, per fer-ho, cal que el preu de l’habitatge s’acosti a un ingrés meridià del 30% de la família que paga un lloguer.

Una altra discussió va ser el cens electoral. En una de les intervencions, Pujol va comunicar a Mas que ja “els va bé que només voti un terç de la població”, mentre que Mas va replicar que han governat i han fet “projectes per a tothom”. Ho va argumentar amb exemples, com ara “el parc de l’Ossa, on van votar tots els residents”, va mencionar Mas. Pujol li va rebatre que des del seu moviment “sí que tenim la voluntat de governar per a tothom i no només per als electors”. Llavors, Mas li va retreure que quan es va presentar als comicis nacionals “no parlava de deixar votar els residents” i Pujol li ho va negar dient que es llegís el programa sencer.

En el debat les dues protagonistes van posar èmfasi tant en el jovent com sobre el Pas de la Casa. En aquest últim, Mas va asseverar que es continuaran reformant voravies, es millorarà l’avinguda Encamp i hi ha la voluntat de convertir l’antiga escola bressol en un espai de jocs infantils. Per contra, Pujol vol elaborar processos participatius perquè els ciutadans puguin decidir les inversions o reformes que fan falta.

Les candidates van acomiadar-se amb respecte i inclús afirmant que s’hauran d’entendre sigui quin sigui el resultat.

Laura Mas, a l'esquerra, i Marta Pujol, a la dreta, en el debat de Diari TV.

tracking