Per Sant Julià critica la ubicació dels pisos tutelats per a gent gran

Aposta perquè l’hotel Pol es reconverteixi en pisos assequibles per a joves i padrins

Caubet i Miralles durant la reunió de poble.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’habitatge és un dels neguits de la candidatura de Per Sant Julià que lidera Antoni Miralles. “Els lloguers són cars, els sous petits”, va lamentar el cap de llista durant la reunió de poble celebrada ahir al vespre. Entre les receptes a aportar des de la corporació el que proposa la formació integrada per PS, Progressistes-SDP i “molta gent independent” hi ha la de convertir l’antic hotel Pol en habitatge de lloguer assequible per a joves, padrins o bé una simbiosi intergeneracional. La número 2 de la candidatura, Carol Caubet, va criticar l’emplaçament on es volen aixecar els pisos tutelats per a la gent gran –a tocar del Sant Eloi– per massa allunyat del centre. “A la gent gran, amb problemes de mobilitat, no la fiquis al costat de la carretera general, mira de posar-la al centre”, va defensar.

A la sala Sergi Mas i davant una quarantena de persones els candidats van exposar els principals eixos d’un programa que han elaborat després d’escoltar la gent, van apuntar. Miralles es va centrar en la necessitat que els visitants no passin de llarg i perquè “jo només sé de comerç, de turisme i de la resta vaig aprenent”, va lamentar que no se senyalitzin els punts d’interès de la parròquia, que no es potenciï més Naturland i que la Vila Medieval hagi passat a ser “el carrer medieval”. Proposen ajuts per fer més atractius comerços i restauració amb la implicació de la Cambra i els bancs. Però també reivindiquen recuperar l’essència de poble i fomentar la qualitat de vida i espais públics més agradables lamentant, per exemple, el que consideren un manteniment deficient dels parcs infantils.

Volen “una administració ben gestionada” i es comprometen, si governen, que “la veu del ciutadà serà el primer”. I tot i que Miralles va admetre les dificultats per guanyar, va emular el MoraBanc Andorra. Perquè “mai por”.

tracking