Consens posa el focus en l'habitatge

Gili incentivarà la construcció de pisos a preu assequible amb bonificacions

Gili i Dolsa, ahir a la sala d'actes del comú.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les polítiques d’habitatge van protagonitzar la reunió de poble que Consens, la candidatura encapçalada per Rosa Gili i Quim Dolsa, va organitzar ahir a la nit a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany. Davant d’una sala pràcticament plena i després d’una breu presentació de tots els candidats, Gili, aspirant a la reelecció, va prendre el micròfon per desgranar algunes de les mesures que aplicarà en el proper mandat (si diumenge Consens és la llista més votada, és clar) per ajudar a resoldre el problema de l’accés a l’habitatge. Un problema, va afirmar, que “cada vegada s’ha anat fent més gran” i ja afecta capes àmplies de la població.

Gili va començar la seva intervenció defensant la feina feta en l’últim mandat i, més concretament, una de les primeres mesures “a curt termini” que el comú va prendre per pal·liar les dificultats que pateixen moltes famílies per pagar el lloguer: la creació del departament d’Acció Social. “Alguns ens van dir que era inconstitucional”, va recordar la candidata de Consens. Un altre dels projectes que Gili va destacar va ser l’impuls dels pisos a preu regulat de l’avinguda del Pessebre, a què el Govern va sumar-se “just abans de les eleccions”. El projecte, va recalcar, també inclourà una plaça pública, un aparcament i diversos espais “per donar-hi vida”.

Tot seguit va arribar el torn de les mesures que aplicarà en el proper mandat per ajudar a solucionar el problema de l’accés a l’habitatge. Algunes de les més destacades són l’exigència als propietaris, mitjançant la revisió del pla d’urbanisme, perquè un percentatge de pisos estiguin supeditats a un preu de lloguer màxim, la rebaixa de l’impost de construcció als promotors que apostin per projectes de nova construcció a preu assequible i l’acompanyament de les famílies en la compra de l’habitatge principal mediant amb les entitats financeres. Gili, a més, va recordar que les torres del Clot d’Emprivat van ser aprovades el 2018, quan encara no havia estat elegida cònsol, i va fer un resum de la feina feta en els últims quatre anys per mantenir el màxim d’espai públic i verd a la zona, com ara l’acord amb els propietaris per a la reordenació de les parcel·les.

Per la seva part, el número dos de la llista, Quim Dolsa, va encarregar-se de defensar la gestió de les finances comunals que s’ha fet en els últims quatre anys. Actualment, va assenyalar, la corporació té una tresoreria de 29 milions d’euros, només deu tres milions i en l’últim exercici s’han compromès 31 milions d’euros, mentre que en l’anterior mandat “se’n devien 14 i n’hi havia 14 a la caixa”. Dolsa va afirmar que en el proper mandat “continuarem fent una gestió acurada i prudent de les finances comunals”.

“Treballem per a tu, treballem per a Escaldes-Engordany.” Aquest és el lema de la campanya de Consens. I aquest és el to que la candidatura va voler donar a l’acte, tant pels temes triats, centrats en les polítiques socials, pensades per “millorar el benestar de totes les persones que viuen i treballen a la parròquia”, va recordar Gili, com pel paper que va donar a tots els membres de la llista, que van seure a l’escenari des del començament fins al final i van presentar-se amb una breu al·locució.

Si DA apel·la a recuperar una essència emprenedora que s’hauria desdibuixat, Consens afirma que la parròquia la fan les persones i que la política ha d’atendre les necessitats dels ciutadans.

tracking