LLEI DELS ARRENDAMENTS

Els propietaris esperen un informe jurídic per decidir les accions

La ministra Conxita Marsol i Jordi Puy, secretari d'Estat.sfg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI) va celebrar ahir una nova reunió per acabar de definir la resposta a la Llei de mesures d’estímul i d’estabilitat del mercat d’arrendament d’habitatges, aprovada pel Consell General a final del mes passat. El primer pas ha estat encarregar a un prestigiós advocat de Catalunya un informe que doni resposta als dubtes legals que tenen els propietaris respecte al nou text reformat, que els imposa uns increments dels lloguers.

Fonts de l’APBI van remarcar ahir que estan oberts a qualsevol acció i reconeixen que el diàleg no ha funcionat. De les conclusions d’aquest informe dependrà les mesures que s’adoptaran, que encara no estan decidides, des d’un recurs administratiu fins a anar a la Batllia directament, o el repte d’aconseguir un pronunciament del Tribunal del Constitucional. Les fonts van preferir no pronunciar-se fins a tenir l’informe a les mans. Des de l’APBI es recorda que van demanar a la ministra d’Economia i Habitatge, Conxita Marsol, estar al dia de les novetats i que no han tingut resposta, “per tant, entenem que no hi ha ganes de mantenir un diàleg actiu”. El col·lectiu dels propietaris recorda que van acceptar l’intervencionisme del Govern durant la pandèmia, sabent que “legalment no era correcte, perquè s’havia decretat un estat d’emergència sanitària i no d’alarma”, i molts propietaris van perdre “fortunes” tot i acatar les mesures en un moment excepcional.

L’APBI vol tenir els arguments legals d’un expert davant unes mesures que considera inconstitucionals, “perquè atempten contra la propietat privada i contra els drets que tenim com a ciutadans, ja que s’està intervenint en contractes mercantils privats”. L’APBI confia en l’assessorament per prendre decisions.

tracking