el temps

La neu pot baixar als 1.200 metres

Meteorologia preveu gruixos de fins a 25 centímetres demà i enceta l'avís groc per forts vents

L'avís groc per acumulació de neu i fort ventMeteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Meteorologia ha encetat l'avís groc per previsió deneu a partir d'aquesta tarda i que ja ha començat a afectar a primera hora del matí les zones altes del Principat. El servei avisa de precipitacions generalitzades que poden baixar als 1.200 metres d'altitud i que es poden mantenir fins demà amb gruixos de 25 centímetres als cims i acumulacions a les parròquies altes. L'avís groc es mantindrà demà perforts vents a tot el territori amb ràfegues decomponent nord-estde 60 quilòmetres per hora als fons de vall i de 100 quilòmetres hora en altitud.

D'altra banda, el servei de Mobilitat ha comunicat Fase Groga a la carretera general 1 a partir d'Incles i els equipaments son obligatoris a la RN22 d'accés a França.

Les temperatures avui oscil·laran al centre del país entre els 3 graus de mínima i els 9 de màxima i demà es mantindran en valors similars una mica a la baixa. Al Pas de la Casa avui no se superaran els 3 graus de màxima i per a dijous es registrarà un grau menys.

Les nevades han permès al departament de Mobilitat activar la fase grogaper obligació de dur pneumàtics especials al Port d'Envalira, així com a la carretera d'accés a França i a l'RN-320, a Coll de Puymorens. En aquests trams els vehicles han de circular amb equipaments especials. Al matí la fase groga ha estat engegada a la carretera general 2 des d'Incles fins a les Bordes d'Envalira, a partir de Pal a la carretera general 4 i a la zona d'accés a Arcalís.La policia ha recordat que és obligatori circular amb equipaments especials d'hivern i Protecció Civil ha recomanat consultar l'estat de les carreteres abans d'agafar el vehicle.

tracking