Andorra la Vella i Escaldes

Millorar el transport públic entre les propostes conjuntes d'Astrié i Garcia

Una altra de les propostes és interconnectar les dues xarxes d'aigua potable

Propostes conjuntes de DA d'Escaldes-Engordany i Andorra la VellaAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer de la Unió s'ha convertit avui al matí en el punt de trobada entre la cap de llista de la candidatura Demòcrates + Acció + SDP + Independents per Escaldes-Engordany, Anna Garcia, i el cap de llista de Demòcrates + SDP + Independents per Andorra la Vella, David Astrié, qui han exposat els projectes del programa electoral que són conjunts per a les dues parròquies.

Per començar, la candidata a cònsol major d'Escaldes-Engordany -qui ha recordat que la parròquia escaldenca va néixer l'any 1978 fruit d'una divisió territorial amb Andorra la Vella- ha anunciat que els dos comuns treballaran conjuntament per a coordinar el transport públic entre les dues parròquies. "En aquests moments, si algú vol anar d'Escaldes a algun indret d'Andorra la Vella no pot utilitzar el bus a la demanda, i viceversa d'Andorra" ha plantejat Garcia. "Volem treballar conjuntament per a millorar aquest servei de transport públic" ha assegurat la número 1 de la candidatura de DA.

Una altra dels punts a treballar, ha comentat Garcia, serà el fet d'adequar un terreny que es troba a l'entrada d'Escaldes-Engordany -concretament, a l'avinguda Fiter i Rossell on s'agafa la carretera que porta fins a la Massana- per a convertir-lo en una zona d'esbarjo. "Hi ha un terreny que és propietat del comú d'Andorra la Vella i que, d'aquí a un temps, es convertirà en un vial de connexió amb la parròquia veïna" ha assenyalat, Garcia. "Esperant que aquest projecte es posi en xarxa, estudiarem la possibilitat de fer un espai públic per la gent que viu en aquella zona" ha afegit la cap de llista.

Per la seva banda, el candidat a cònsol major per Andorra la Vella, ha indicat que una altra de les propostes que inclou el programa és la de treballar amb la corporació actual per poder interconnectar les dues xarxes d'aigua potable en el cas de necessitat entre les dues parròquies. "És una actuació molt beneficiosa que comporta la necessitat de fer uns estudis tècnics, però s'hauria de dur a terme com més aviat millor" ha assegurat el cap de llista de la candidatura de DA mentre afegia que, de moment, només l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell es troba interconnectat "perquè és de primera necessitat". En aquest sentit, Astrié ha anunciat que encara no se n'han avaluat els costos. "Hi ha molts trams que estan malalts i tenen complexitat a escala de pressions. Primer cal veure quines són les millors ubicacions per fer aquestes interconnexions i llavors ja tindrem un cost associat".

Finalment, Astrié ha comunicat que la darrera proposta de millora està relacionada amb el fet de donar continuïtat al camí del Rec de l'Obac que, actualment, finalitza a Andorra la Vella. "Hi hauria la possibilitat d'allargar-lo fins a Escaldes" ha proposat el candidat a cònsol major de la parròquia escaldenca tot afegint que "els camins de muntanya estan molt sol·licitats en aquest país perquè són de fàcil accés i de 'fàcil caminar'".

tracking