Ordenament

Obres a la xarxa de carreteres per 1,7 milions

El Govern ha adjudicat millores a la Peguera i de protecció de rocs a Racons

L'incident es va produir a la carretera de Racons, a Canillo.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha adjudicat avui inversions per 1.758.612,14 euros per millorar quatre punts de la xarxa viària i augmentar-ne la seguretat dels usuaris. L'obra més costosa és a la General 2, a la part baixa de Racons, a Canillo, per instal·lar barreres dinàmiques per prevenir la caiguda de blocs rocosos. Els treballs els farà l'empresa Desplom per 595.691,93 euros, segons ha informat el ministre Portaveu, Guillem Casal.

Les inversions inclouen una partida de 320.167 euros per reforçar un mur de maçoneria i millorar el drenatge en diferents punts de la secundària 251, al Forn de Canillo. L'obra la farà Porgec i la direcció dels treballs ha estat adjudicada a Euroconsult per 11.109 euros.

A la General 2 es faran treballs a la sortida del Pas de la Casa en direcció al túnel d'Envalira per arranjar un mur de sosteniment. L'empresa adjudicatària és Treballs Públics La Coma per 257.566 euros, i la mateixa empresa assumeix per 224.778,85 euros la millorar dels treballs als túnels del Principat. Una de les obres serà per fer millores al Pont Pla i al túnel d'Arcalís.

Altra de les millores és la fase cinc de la secundària 131, la carretera de la Peguera, a Sant Julià, adjudicada per 209.774,23 euros a construccions Entrimo i la direcció d'obra per 7.340 euros a Sinus Enginy, per substituir un tub de pas d'aigua, netejar pous i restituir trams de barrera tipus biona metàl·lica, a més de millorar zones de cuneta malmeses. I finalment Copsa ha estat escollida per 127.285 euros per fer la tercera fase d'actuacions a la secundària 520 de Comallempla, a la Massana per col·locar protecció baixa en el tram de barrera mixta fusta-metall. La direcció d'obra s'ha encarregat a Sinus Enginy per 4.898 euros.

tracking