Astrié i García aposten per connectar les línies de transport comunals

Els candidats per DA de la capital i Escaldes van exposar ahir projectes conjunts

Trobada entre els dos candidats de DA.Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caps de llista de la candidatura de Demòcrates+Acció+SDP+independents per Escaldes-Engordany, Anna García, i el de Demòcrates+SDP+independents per Andorra la Vella, David Astrié, van exposar ahir els projectes del programa electoral que són conjunts per a les dues parròquies.

La candidata d’Escaldes-Engordany va anunciar que els dos comuns treballaran per coordinar el transport públic entre les dues parròquies. “En aquests moments, si algú vol anar d’Escaldes a algun indret d’Andorra la Vella no pot utilitzar el bus a la demanda i viceversa”, va plantejar García. “Volem treballar conjuntament per millorar aquest servei de transport públic”, va assegurar la número 1 de la candidatura de DA. Un altre dels punts a treballar serà el fet d’adequar un terreny que es troba a l’entrada d’Escaldes-Engordany –concretament, a l’avinguda Fiter i Rossell, on s’agafa la carretera que porta fins a la Massana– per a convertir-lo en una zona d’esbarjo. “Hi ha un terreny que és propietat del comú d’Andorra la Vella i que, d’aquí a un temps, es convertirà en un vial de connexió amb la parròquia veïna”, va assenyalar García. “Esperant que aquest projecte es posi en xarxa, estudiarem la possibilitat de fer un espai públic per la gent que viu en aquella zona”, va afegir la cap de llista.

El candidat a cònsol major per Andorra la Vella, va indicar que una altra de les propostes és la de treballar amb la corporació actual per poder interconnectar les dues xarxes d’aigua potable en el cas de necessitat entre les dues parròquies. “És una actuació molt beneficiosa que comporta la necessitat de fer uns estudis tècnics, però s’hauria de dur a terme com més aviat millor”, va assegurar el cap de llista de la candidatura de DA, a més d’afegir que, de moment, només l’hospital Nostra Senyora de Meritxell es troba interconnectat “perquè és de primera necessitat”. En aquest sentit, Astrié va anunciar que encara no se n’han avaluat els costos. “Hi ha molts trams que estan malalts i tenen complexitat a escala de pressions. Primer cal veure quines són les millors ubicacions per fer aquestes interconnexions i llavors ja tindrem un cost associat.” Finalment, Astrié va comunicar que la darrera proposta de millora està relacionada amb el fet de donar continuïtat al camí del rec de l’Obac que, actualment, finalitza a Andorra la Vella. “Hi hauria la possibilitat d’allargar-lo fins a Escaldes”, va proposar el candidat.

tracking