bopa

Elecció de tres candidats per al Tribunal de Drets Humans

Alguns dels requisits són tenir la nacionalitat i 61 anys com a màxim

El jutge andorrà Pere Pastor.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va fer pública ahir mitjançant elBOPAla selecció de tres candidats per conformar la llista nacional al Consell d’Europa per a l’elecció d’un jutge a títol d’Andorra al Tribunal Europeu de Drets Humans. El Principat és part del conveni per a la salvaguarda dels drets humans i de les llibertats fonamentals del Consell d’Europa des del 22 de gener del 1996.

Vist que el mandat del jutge actual pel Principat d’Andorra, Pere Pastor, finalitza el 31 d’octubre del 2024, el Govern ha de presentar una llista de tres candidats a l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa perquè procedeixi, per majoria de vots emesos, a l’elecció d’un jutge per a Andorra al tribunal.

D’aquesta manera, ha decidit organitzar, mitjançant convocatòria, el procés de selecció de tres candidats que compondran la llista esmentada. En aquesta línia, i segons especifica l’edicte, els candidats han de disposar de la consideració ètica més elevada i complir les condicions requerides per a l’exercici d’altres funcions judicials o ser jurisconsults de reconeguda competència. Alhora, han de tenir coneixement actiu de francès i anglès, conèixer el sistema legal andorrà i del dret internacional públic, nacionalitat andorrana i tenir com a màxim 61 anys. Govern especifica que els jutges són elegits per un mandat de nou anys i nosónreelegibles.

tracking