INFRAESTRUCTURES

Inversió d'1,7 milions en carreteres

Les obres adjudicades tenen com a objectiu millorar la seguretat a les vies del país

Obres públiques en marxa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir un paquet d’obres de millora de la seguretat a les carreteres per un import total d’1.758.612,14 euros.

En primer lloc, el Govern dona llum verda als treballs de la fase cinc de les actuacions de manteniment previstes a la CS-131, coneguda com a carretera de la Peguera. L’obra consisteix en la substitució d’un tub de pas d’aigua i també neteja de diferents pous, així com la restitució de diversos trams de barrera tipus biona metàl·lica. Alhora està previst millorar alguns trams de cuneta que estan malmesos i no condueixen l’aigua fins als pous existents.

També s’ha adjudicat la col·locació de barreres dinàmiques a la CG-2 al seu pas per la parròquia de Canillo, concretament a la part baixa de la zona de Racons. Els treballs consisteixen en la col·locació de dues línies de barreres dinàmiques. L’actuació farà que disminueixi el risc dels usuaris de la via davant la hipotètica caiguda de blocs rocosos provinents del vessant.

La tercera adjudicació aprovada són les obres de millora viària i estructurals a la CS-251, al Forn de Canillo. L’actuació té l’objectiu de reforçar l’estat actual d’un mur de maçoneria i, complementàriament, s’aplicarà un tractament de revestiment amb morter del parament actual i es millorarà el drenatge de la zona amb la construcció de nous trams de cuneta.

El Govern també ha adjudicat la tercera fase d’actuació a la carretera CS-520 de Comallempla, a la parròquia de la Massana. Els treballs tenen la finalitat d’aplicar diverses millores, com ara la col·locació de protecció baixa en el tram de barrera mixta fusta-metall.

A més, el consell de ministres ha adjudicat els treballs d’arranjament del mur de sosteniment de la CG-2 just a la sortida del Pas de la Casa, en direcció el port d’Envalira. En concret, les obres preveuen la millora de 470 metres lineals de mur de maçoneria, refent la part superior i rejuntant els blocs de granit a la resta del mur, entre d’altres. En paral·lel, el Govern ha aprovat els arranjaments de túnels de la xarxa viària. En concret, les obres consistiran en millores al túnel del Pont Pla i al d’Arcalís.

A més, continuen els treballs per posar a disposició de la ciutadania una nova via verda per a vianants al costat del riu que permeti unir la parròquia d’Escaldes-Engordany i Canillo. Amb aquest objectiu, el Govern ha adjudicat avui els treballs de la segona fase del nou camí. La fase 2 de les obres té una llargada de 300 metres i quan estigui enllestit (i es pugui connectar amb el nou parc de l’Ossa) aquest nou tram de via verda enllaçarà l’aparcament del pont de les Riberaygües amb el parc, pel marge dret del Valira d’Orient.

tracking