Mobilitat

La nevada deixa 41 centímetres a les Fonts d'Arinsal i 25 a Sorteny

Equipaments a partir del Tarter i Erts i per accedir a França

La nevada obliga a portar equipaments a bona part de la xarxa viàriaMobilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions de les últimes hores han deixat 41 centímetres de neu nova a les Fonts d'Arinsal i 25 a Sorteny, a Ordino, per l'acumulació de neu ventada als vessants sud, segons el recull de meteorologia. El servei informa aquest matí que la nevada anirà quedant restringida al nord, i al centre i al sud del país s'obriran àmplies clarianes. El vent bufarà amb força i es manté l'avís groc fins a les 21 hores per la previsió de ràfegues fortes.

La neu està afectant la xarxa viària i Mobilitat ha activat la fase groga a primera hora a partir d'Erts a la General 4, a partir del Tarter a la General 2 i des de la Cortinada per la General 3, el que fa obligatori l'ús d'equipaments i també per accedir a França. Les autoritats veïnes tenen a més prohibit el pas als camions de més de 19 tones per l'RN-22.

Meteorologia indica que el vent de nord augmenta avui la sensació de fred, tot i que les temperatures estaran "al voltant de la normal climàtica", amb 7 graus de màxima al centre del país, i de 4 negatius al Pas de la Casa. El pronòstic anuncia una pujada dels termòmetres per a demà i per al cap de setmana.

tracking