Finances

Andorra Endavant proposa aportar 1,1 milions suplementaris al fons de jubilació dels funcionaris

Andorra Endavant proposa aportar 1,1 milions al pla de jubilació dels funcionaris

Carine Montaner en la sessió de Consell General ahir a la tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant ha presentat quatre grans esmenes al Projecte de llei de pressupost del 2024 entre les quals plantegen fer una aportació suplementària d'1,1 milions d'euros anuals al pla de jubilació dels funcionaris "per assegurar la tranquil·litat financera dels treballadors públics", exposa en un comunicat. La formació que lidera Montaner afirma que aquesta dotació està respaldada per informes del Tribunal de Comptes que aborden "les mancances en l'aprovisionament que posen en perill les pensions desl funcionaris" i assenyala que també cal un increment dels plurianuals destinats a aquest fons dels empleats públics.

El partit de Montaner planteja també una esmena per incloure una "prima de Nadal per a la gent gran amb pocs recursos" de 200 euros, que recorda portava al programa electoral. Andorra Endavant considera que aquest "xec de Nadal" seria "un gest humanitari" amb els jubilats que tenen pensions inferiors al salari mínim i assegura que es tracta "d'una aportació exclusiva per al benestar de la gent gran" que reflecteix "la responsabilitat social de la societat".

La quarta esmena de la formació és per demanar l'aplicació d'una ecotaxa de 10 euros que pagarien tots els vehicles estrangers quan passen per la frontera" i que defensen serviria per "l'autofinançament d'un projecte de transport públic eficaç, modern i sostenible, amb pàrquings gratuïts que reduiria les cues i les emissios de CO2". El partit de Carine Montaner defensa a més "un pas cap a l'equitat territorial enfront de les desigualtats pressupostàries existents" que estimen es concreten en la diferència de la dotació de les desviacions de la Massana i Sant Julià.

tracking