Un debat a tres sense confrontació

Majoral reivindica els resultats de Naturland, Cairat demana que deixi de costar diners al comú i Miralles retreu falta de promoció

Un debat a tres sense confrontacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat a Diari TV dels tres candidats a cònsol major de Sant Julià de Lòria va discórrer ahir sense gairebé elements de confrontació i fins i tot amb moments de sintonia entre els rivals amb més possibilitats, Josep Majoral (UL+DA+Acció+independents) i Cerni Cairat (Desperta Laurèdia), que van defugir tractar el que va començar escalfant la campanya, però que s’ha acabat diluint, el comunicat del sindicat de personal del comú anunciant accions legals contra l’equip de govern. Va quedar clar que avui dia la discussió política sobre Naturland, el gran llast de les finances lauredianes, ja no va de model, sinó de controlar que compleix estrictament el calendari per deixar de costar diners al comú.

El candidat de Per Sant Julià sí que va reiterar les crítiques pel que considera falta de promoció. “El plantejament que s’ha fet és reduir, reduir, i des del meu punt de vista s’han passat de frenada”, va lamentar Miralles. “El que hem de fer és que la gent pugi, començant per la gent del país”, va insistir-hi. Majoral va defensar el nou model de gestió en què preval la qualitat per davant de la quantitat. “El tiquet mitjà ha pujat. I crec que l’èxit tambépassa per això”, va reivindicar el cap de llista d’UL. Una recepta que comparteix Cairat, que va introduir una crítica a Andorra Turisme que va compartir el candidat a la reelecció. “A Sant Julià ens sentim abandonats. Andorra Turisme no té el mateix tracte que amb la resta de parròquies”, va denunciar el cap de llista de Desperta Laurèdia. “Va ser una gran decepció que Naturland quedés en un calaix en la presentació de la temporada d’hivern”, va admetre Majoral.

Desperta Laurèdia defensa per als pròxims quatre anys una millora de l’entorn urbà que esdevingui també element de revitalització econòmica i que s’enceti amb visió a llarg termini. I va introduir els pocs segons que va tenir de protagonisme el vial lauredià. “Hi ha un dèficit d’inversions nacional i un d’ells és el vial. Per a Desperta Laurèdia ha de ser una prioritat”, va reivindicar Cairat, lligant-lo a la reconversió que preconitzen de l’entorn urbà. Majoral hi va passar de puntetes i va introduir un altre dels eixos de la campanya, l’hotel Pol, reivindicant-lo com a futur pol de dinamització del centre de la parròquia. Ara sembla que ja s’ha diluït com a residència universitària –almenys totalment– i tant UL com Desperta Laurèdia advoquen perquè aculli pisos per a joves i espais de coworking. “Estic agraït que recondueixi la proposta”, va emfatitzar Cairat reivindicant-se com la formació que va tenir primer la idea. La veu dissident va ser la del cap de llista de Per Sant Julià. “Defenso la posició de la gent gran, està previst fer uns pisos tutelats molt lluny”, va lamentar Miralles, que aposta perquè els apartaments per als padrins s’habilitin a l’antic hotel Pol i que els dels joves vagin a la parcel·la a tocar del Sant Eloi. “Parla d’aquesta zona com si fos la duana”, li va retreure Majoral, després que Cairat el convidés a fer la rèplica. El cap de llista de Desperta Laurèdia no va estar-se de destacar sobre un projecte que els implica la cessió altruista del terreny i els sis milions que ja s’han aconseguit per finançar-lo.

En algun moment s’havia d’acabar la sintonia Majoral-Cairat i va ser per un afer nacional, la no presentació d’esmenes del partit germà de Desperta Laurèdia, Concòrdia, a la Llei Marsol quan els candidats van començar a abordar la crisi de l’habitatge. “Els insto que si tenen la solució que la treballin i la proposin en el marc del Consell General. No em serveix que no van fer esmenes per no alentir-lo”, va queixar-se l’aspirant d’UL. “El sentit de no alentir la llei està plenament justificat, podíem deixar l’1 de gener moltes famílies desemparades”, va contestar Cairat.

Els dos caps de llista van discutir sobre la conveniència de la plaça Rocacorba i Cairat no entén que els rivals no comparteixin la seva inversió-emblema, el pàrquing i plaça al Prat Gran. Miralles no la comparteix pel que suposaria la pèrdua de l’espai durant les obres. “Però sí que és el moment per fer una piscina”, li va etzibar Cairat. L’aspirant de Per Sant Julià va matisar: “Només vam dir que s’ha de fer una piscina no que hagi de ser allà.”

Els tres candidats minuts abans d'arrencar el debat.

tracking