Astrié 'ven' la transformació de la capital

El candidat reivindica els vuit anys de gestió demòcrata a la parròquia en la reunió de poble

Espot i els candidats a les eleccions de diumenge en acabar la reunió de poble.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista de la candidatura de Demòcrates+Progressistes-SDP a la capital, David Astrié, es va remuntar ahir al desembre del 2015 per referir-se a l’herència que rebia el primer comú taronja en contraposició al llegat dels seus dos mandats consecutius. “Era una parròquia més fosca i a força de treball i moltes idees tenim una parròquia més dinàmica, més atractiva, més pròspera, més amable”, va reivindicar el candidat a la reelecció en la reunió de poble celebrada a la nit al Centre de Congressos que també va acabar sent una mena de festa final de campanya amb la presència de tots els caps de llista de la formació –excepte Jordi Alcobé, que tenia entrevista a ATV– i una nodrida representació de càrrecs públics.

Astrié va defensar una transformació de la parròquia que ha arribat a tots els barris, replicant les crítiques dels rivals. “Començant per Santa Coloma”, citant després el barri del Puial, Callaueta, el carrer Esteve Dolsa i, òbviament, Meritxell. Inversió pública que ha portat inversió privada, va remarcar. Es va referir a la parròquia del canvi urbanístic, dels esdeveniments, però també va treure pit de la contribució a la problemàtica de l’habitatge, amb el primer terreny comunal cedit al Govern per fer pisos assequibles, el projecte que impulsen a la zona del Cedre i el compromís de seguir aportant solucions al problema. “Ara és una nova etapa, una etapa que encarem amb il·lusió perquè Andorra la Vella sigui encara més amable, més sostenible, més inclusiva”, va assegurar.

El cap de Govern i president de DA va arrencar el parlament que va tancar l’acte bromejant: “Ens han agafat ganes de viure a Andorra la Vella, sobretot si guanyeu vosaltres.” Però Xavier Espot va seguir el fil d’Astrié destacant la gestió demòcrata i la dels seus socis i homenatjant el paper de qui va capitanejar el comú fins fa pocs mesos, Conxita Marsol. Va llançar un dard als rivals destacant que es presenten amb SDP conservant les sigles i que “hem sabut posar els interessos de la parròquia per damunt dels de partit”. L’altre li va dedicar a Rosa Gili després de lloar el lideratge d’Andorra la Vella i que “no demana sempre al Govern, ni posa les culpes al Govern, com fa una cònsol”. Es respirava eufòria i Espot va llançar un advertiment a la capital: “Si l’Anna García guanya les eleccions us farem molt la competència.”

tracking