MÚSICA

David Guetta serà el cap de cartell del Mountain Music

El millor discjòquei del món és el cap de cartell del festival Andorra Mountain Music

L'última edició del festival de música electrònica.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El discjòquei David Guetta serà el cap de cartell més visible del retorn del festival de música electrònica Andorra Mountain Music, que tindrà lloc el 29 i 30 de juny a l’aparcament de l’estació d’esquí del Tarter. L’artista francès, juntament amb altres convidats que encara no s’han revelat, tocaran el diumenge a partir de les cinc de la tarda fins a dos quarts de dotze de la nit. A més de l’actuació de l’actual millor DJ del món, l’esdeveniment també comptarà amb un campionat de youtubers i un concert amb música electrònica dels anys noranta, a càrrec de Molan los 90.

“És molt innovador i penso que pot tenir molt d’èxit”, va assegurar el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, durant la presentació de l’esdeveniment que es va realitzar ahir. Des d’Andorra Turisme, organitzador de la proposta, van explicar que aquesta tercera edició està pensada per a tots els públics. Per això hi ha programats tres grans xous diferenciats destinats a diverses franges d’edat.

El tret de sortida el donarà el campionat mundial youtuber el dissabte a partir de les dotze del migdia. Es tracta d’un torneig del videojoc Fortnite en què competiran diferents creadors de continguts. El youtuber Ampeter, resident a Andorra i creador de la prova, va destacar que “la idea és molt ambiciosa”, ja que serà la competició “més gran del món hispanoparlant. No hi ha encara cap esdeveniment d’aquest tipus que sigui capaç d’atreure cent youtubers”, va declarar a la presentació. S’instal·larà una pantalla gegant de 350 metres amb leds i els assistents podran veure en directe com els participants competeixen, sense que sigui en streaming com se sol emetre habitualment. A les sis de la tarda està previst que finalitzi i llavors serà el torn de l’actuació dels Molan los 90, que s’allargarà fins a dos quarts de dotze de la nit. Entre els intèrprets i DJ hi haurà Rozalla, Spanic o Paco Pil, entre d’altres. L’endemà serà el torn de David Guetta i altres artistes, entre els quals n’hi haurà d’internacionals, però també del país, com van confirmar els organitzadors a la presentació. L’escenari serà especial, equipat per una tecnologia punta que va demanar el músic francès per desenvolupar el seu xou.

“Cal oferir propostes diferents, cada vegada hem de ser més creatius en els festivals”, resumia Torres. L’objectiu del festival és millorar el posicionament del Principat com a destinació de referència a l’estiu, augmentar les pernoctacions i diversificar l’oferta d’oci. El recinte tindrà una capacitat per dotze mil espectadors per dia, tres vegades més gran que l’última edició. El pressupost és de 750.000 euros, dels quals 500.000 els inverteix Andorra Turisme, i el comú de Canillo, 150.000. La resta provenen d’altres empreses. Pel que fa als beneficis econòmics, s’espera un “retorn important”, segons va comentar el ministre. S’ha decidit fer-lo al Tarter perquè “la gent valora el nostre entorn natural”, va afegir el membre del Govern.

Les entrades es podran adquirir a Ticket Master partir de la nit del 19 de desembre. Abans, però, les podran comprar els clients de Creand i d’Andorra WorldFan. Els usuaris del banc ho podran fer a partir del dia 15 fins al 17, mentre que els de la plataforma del 18 al 19. El tiquet per accedir a veure David Guetta té un cost de 55 euros, el de Molan los 90 és de 35 i el campionat de youtubers té un cost d’uns 10. També hi ha l’opció del Weekend Pass, que permetrà l’entrada per als dos dies i serà de 80 euros.

El festival s’havia de celebrar el mes de març d’aquest any, però per temes d’agenda Andorra Turisme el va ajornar. En aquelles dates hi va haver la disputa de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, a més d’altres actes culturals com el festival Hibernation o Elrow. Això va fer que es reprogramés per al 2024.

DAVID GUETTA, ARTISTA I DJ

Amb més de deu milions de seguidors en el seu compte d’Instagram, el discjòquei David Guetta tornarà al país per punxar una altra vegada a l’Andorra Mountain Music. L’artista francès és l’actual millor DJ del món, segons la revista DjMag, una publicació musical que cada any elabora una llista dels 100 millors mescladors. Amb aquesta nominació ja van quatre vegades que el compositor encapçala el rànquing. A més, també ha guanyat altres premis rellevants, com ara dos Grammy.

tracking