GUARDIOLA DE LES PENSIONS

El fons de reserva es recupera i assoleix 1.610 milions d'euros

Jordi Cinca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fons de reserva de jubilació va experimentar al novembre una pujada després de les baixades patides a l’octubre. L’augment és de 48 milions, fet que va situar la guardiola de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per pagar les pensions en 1.610,74 milions d’euros. A l’octubre els actius sota gestió se situaven en 1.562,09 milions d’euros, mentre que al setembre eren de 1.569,19 milions d’euros. Es tracta del màxim històric de patrimoni assolit per la guardiola de les pensions, que supera la xifra del juliol, quan es van fregar els 1.600 milions.

L’informe mensual indica que l’augment s’explica perquè al novembre s’han obtingut rendiments positius tant en renda variable com en renda fixa. L’IPC s’ha seguit moderant i els mercats financers descompten que no hi haurà noves pujades de tipus d’interès per part dels bancs centrals i que les baixades podrien estar més a prop.

A l’informe també es diu que la renda fixa de la zona euro ha pujat un 2,62% en el mes i acumula una rendibilitat positiva del 4,36% en l’any, la renda variable de l’eurozona ha pujat un 7,92% al novembre i acumula un 15,08% en l’any, i la renda variable mundial exeurozona ha pujat un 5,77% en el mes i acumula un 15,44% en l’any.

El fons de reserva recorda que la rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació andorrana, com estableix l’objectiu marcat per la llei. A 30 de novembre la rendibilitat és del 27,11%, mentre que l’evolució de l’IPC des del 2012 és del 19,98%.

tracking