El vial i la crisi de l'aigua, eixos cabdals de la candidatura de CC

Espot insta els votants a no “emmirallar-se” per propostes que volen desbancar la coalició

La reunió de poble de CC+DA es va celebrar a les Fontetes.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans Compromesos (CC)+DA+independents van celebrar ahir al vespre l’acte central de campanya al teatre de les Fontetes de la Massana. El primer a prendre la paraula va ser el cap de Govern, Xavier Espot, que va posar en valor la feina feta pels tres mandats de CC, l’últim en coalició amb DA i Liberals. “La Massana és la parròquia que més ha crescut i s’ha donat resposta a un ràpid augment”, va dir, tot reconeixent que “hem crescut molt de pressa i potser hem mort una mica d’èxit; això no és només a la Massana, sinó a tot el país”. El cap, però, va ser contundent en afirmar que “és molt millor gestionar els mals del creixement que no pas una crisi econòmica”.

“No us deixeu emmirallar per propostes diverses; federacions de persones molt diverses que l’únic que volen és desbancar CC i DA; no us deixeu emmirallar per experiments estranys. Tenim l’experiència de govern i qui millor pot governar és aquest equip de CC+DA+independents”, va sentenciar Espot.

La següent a intervenir va ser la candidata a cònsol major, Eva Sansa. El primer tema que va tocar la cap de llista va ser el vial de la Massana, del qual ahir el comú va adjudicar el primer tram. “Hem proposat una altra alternativa, que passa pel camí ral, però és una millor solució per al vial”, va dir Sansa, que va reconèixer que aquest canvi de trajecte de la desviació obligarà el comú a assumir una part del cost.

L’aigua va ser un dels eixos centrals de la reunió de poble. “Hem intentat anticipar-nos al canvi climàtic; tot i això, vam patir la sequera de setembre. Hem fet moltes actuacions, per valor de 3,8 milions, en la xarxa d’aigua. Hem fet una gran feina en recerca de fuites i hem pogut estalviar 1,2 milions de litres reparant aquestes fuites”, va dir Sansa. Per evitar episodis de sequera, la candidata a cònsol va apuntar a “diversificar les captacions, perquè ara essencialment depenem d’Arinsal. Queden inversions a fer, però tenim un full de ruta marcat”. L’actual cònsol menor va dir que “tenim una xarxa optimitzada al 55% i volem treballar per arribar al 80%”.

En matèria de gent gran, la líder massanenca va dir que “hem reformat la casa pairal i hem obert el menjador per a la gent gran que està tenint un gran funcionament. Tenim una parròquia amb una gent gran molt dinàmica i que fa moltes coses”. El centre de dia és una altra de les propostes estrella. “El centre de dia és molt important; és una demanda per part dels ciutadans que s’han de desplaçar a altres parròquies perquè ara no en tenim”, va dir Sansa.

tracking