Eleccions comunals

El 20,57% de l'electorat ha votat a la Batllia

Es tracta d'unes xifres força semblants respecte als comicis comunals del 2019

La Seu de la Justícia aquest matíR.S

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Un total de 6.253persones han exercit el seu dret a vot per dipòsit judicial per les eleccions comunals d'aquest diumenge17 de desembre. Es tracta d'un percentatge força semblant respecte als comicis del 2019, ja que el percentatge actual és del 20,57%, mentre que el de fa quatre anys va ser del 20,38%. En aquelles, 5.671 persones es van decidir per aquesta opció. Enguany les xifres de participació són més altes perquè el cens també és més elevat, atès que ha pujat en 2.578 electors més. Pel que fa a les eleccions generals del mes d'abril, els votants que van votar a la Seu de la Justícia va ser més gran amb uns números de 9.010 votants, cosa que va representar el 30%.
La parròquia que ha registrat més vots ha estat Andorra la Vella, amb 1.936; seguida per Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria amb 1.119 i 1.011, respectivament. A Encamp 794 persones han decidit optar per aquesta opció, mentre que a la Massana ho han fet 750. Fins a 188 vots s'han dipositat a Canillo, les xifres més baixes de les set parròquies, i a Ordino 456.
Demà a dos quarts de sis del matí els batlles representants de cada parròquia es presentaran a la Seu de la Justícia, acompanyats per agents de la policia, per agafar les caixes de plàstic precintades i traslladar-les en els respectius col·legis electorals.El procés per realitzar el vot judicial va arrencar el passat4 de desembrei ha finalitzatavuia la una del migdia.
tracking