Majoral reivindica el creixement urbanístic sostingut de Sant Julià

El cap de llista d’UL+DA+Acció fa bandera dels resultats de la gestió del seu mandat

Majoral i Codina a la reunió de poble de Sant Julià de Lòria.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coalició Unió Laurediana+Demòcrates+Acció va cloure ahir la campanya electoral amb la reunió de poble a la sala Sergi Mas. S’hi va parlar de programa, però també de qui són els candidats de la llista que aspira a continuar al capdavant del comú. La va obrir el número 1, Josep Majoral, reivindicant que capitaneja “un projecte polític que no agafa compromisos que no es poden complir” i els resultats de la gestió del seu mandat. Va citar el grau d’acompliment del programa (del 90%) malgrat haver topat amb una pandèmia, xifres que ha emfatitzat aquestes dues setmanes –la reducció del deute a la meitat o els 18 milions d’euros d’inversió–, i la realització de projectes necessaris com el dipòsit d’aigua a Nagol o la criticada per Desperta Laurèdia plaça Rocacorba, insistint que resol d’un patac el risc d’inundabilitat i l’accessibilitat, a banda de dotar d’un espai públic el barri.

Però hi ha dues coses que centren aquests comicis: el creixement i l’habitatge. I sobre la primera va puntualitzar que el problema no és el mateix a les set parròquies i que “a Sant Julià no podem pagar els plats trencats de la resta”. Va donar dades per constatar que el territori lauredià ha tingut un creixement urbanístic sostingut: ara mateix s’està al nivell que marcava el POUP del 2000 per a l’any 2009. “Vetllarem perquè es continuï creixent amb mesura, amb control”, va assegurar l’aspirant a la reelecció. Sobre l’habitatge es van citar els diferents projectes en marxa, els pisos tutelats i la decisió que l’hotel Pol pugui esdevenir residència universitària però també edifici de pisos per a joves, entre d’altres iniciatives.

El míting electoral va estar conduït per Majoral i qui de nou l’acompanya com a número 2, Mireia Codina, que fa quatre anys debutava en política i va recordar que “em presentava il·lusionada i inexperta i després de quatre anys he de confessar que estic més il·lusionada”. Un tàndem que el 2019 es coneixia poc, però que la pandèmia va cohesionar. Ara Majoral va qualificar la llista que lideren de barreja de joventut i experiència i el projecte polític que representen, un que “toca la problemàtica real” amb propostes “realitzables”.

tracking