Cues al migdia al Prat del Roure

No van faltar matiners, però la majoria de votants van concentrar-se entre les dotze i la una, quan fins i tot van formar-se cues.

Votants al Prat del Roure amb les torres del Clot d'Emprivat de fons.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·legi electoral del Prat del Roure va començar a rebre votants des de primera hora del matí, tot i que la majoria d’electors van concentrar-se entre les dotze i la una del migdia (fins i tot hi va haver cues). La primera persona que va dipositar la papereta a les urnes va ser el Jordi: “D’aquí a una estona hem de baixar a Barcelona i, per això, hem vingut a votar d’hora.”

Els més joves no es van voler perdre la cita. N’hi havia que era la primera vegada que podien votar. És el cas d’Èric Montoto, que va fer els 18 anys el 20 l’abril, just després de les darreres eleccions generals. “M’he mirat els partits i he triat el que més m’ha agradat. A Andorra els joves quedem oblidats, i per això agraeixo poder donar la meva opinió i poder manifestar el que penso”, va explicar.

Per la seva part, la ministra d’Afers Socials i Funció Pública i excònsol major d’Escaldes-Engordany entre el 2011 i el 2019, Trini Marín, també va anar a votar ben d’hora. La política escaldenca va animar tothom a participar en els comicis. “Esperem que sigui una jornada amb molta participació de la ciutadania. Faig una crida a tothom perquè vingui al Prat del Roure a exercir aquest dret universal”, va afirmar.

Els més grans tampoc es van voler perdre la cita amb les urnes. Un dels padrins més matiners va ser un personatge conegut a la parròquia i arreu del país: Antoni Pantebre, el Tonet de la música, de 91 anys d’edat. Pantebre ha votat a la parròquia des del 1955 i no s’ha perdut mai cap elecció. “Llavors no podíem votar fins als 25 anys. No és com ara, als 18”, va recordar ahir. Pel que fa a la rellevància de la participació ciutadana, Pantebre ho té molt clar: “I tant que és important anar a votar. Ara, si l’endevino o no, ja és una altra cosa...”, va dir amb un somriure.

Per la seva banda, el cap de Govern, l’escaldenc Xavier Espot, va acudir al col·legi electoral al migdia. Espot, com Marín, va fer una crida a la participació ciutadana, que va desitjar que fos “massiva”. El cap de l’executiu va assenyalar, a més, la importància de les institucions comunals per al país. “Els comuns són importants perquè tenen la capacitat de decidir el futur de la vida de la gent. Són administracions amb molts recursos i competències”, va recordar.

Les candidates a cònsol major també van anar a votar a l’hora de més afluència. Rosa Gili, cap de llista de Consens, va estimar que hi hauria “força participació”, mentre que Anna García, de la llista demòcrata, va animar tothom a acudir a les urnes.

Una electora, ahir al col·legi.

tracking