Finances

L'FMI xifra en un 2,3% el creixement de l'economia

Govern afirma que l'organisme estima que l'acord d'associació afavorirà la diversificació

FMI 'confidential'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons Monetari Internacional (FMI) fixa en un 2,3% el creixement econòmic del país "el qual ha estat per sobre del potencial previst", segons exposa el Govern en un comunicat. L'executiu indica que l'informe de l'organisme sobre Andorra destaca "el rigor fiscal de la gestió dels comptes de l'Estat, recalcant les possibilitats que aquesta ofereix per fer inversions a llarg termini, com per exemple en el sector de les energies verdes", després que una delegació de l'entitat hagi visitat el país per elaborar l'informe anual.

El Govern explica que l'FMI valora "positivament" les possibilitats que ofereix l'acord d'associació amb la Unió Europea respecte al qual afirma que "l'entrada al mercat interior afavorirà la diversificació de l'economia". I assegura que considera que els períodes previstos per a l'entrada progressiva al mercat interior "seran positius per al teixit econòmic perquè permetran una incorporació de cabal comunitari d'una manera progressiva i adaptada a la realitat andorrana".

La informació publicada pel Govern assenyala que des de l'FMI es remarca "la millora de les dades estadístiques macroeconòmiques del país, les quals permeten elaborar polítiques públiques específiques per a les necessitats reals del Principat". I afegeix que l'organisme ressalta l'esforç "per millorar la transparència de les institucions i de la lluita contra la corrupció i del blanqueig de capitals".

tracking