La família, el millor aliat

El nombre més elevat d'electors va votar al migdia, en què es van poder apreciar cues puntuals. Desacord d’alguns ciutadans per la presentació d’una llista.

Una mare dipositant el vot amb el fill.Z. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El matí va començar tranquil a la parròquia de Canillo, però a partir de les dotze del migdia l’afluència de ciutadans es va notar al comú, on la gent va anar a exercir el dret a vot.

Els ciutadans anaven acompanyats principalment de la família. És el cas de Sònia Mandicó, que va anar a votar amb els pares: “S’han d’exercir els drets i m’he aixecat amb il·lusió i ganes i molt d’hora, tot i ser diumenge.” També hi havia qui votava per primera vegada en unes eleccions comunals, com en el cas del Joan Torres, de 22 anys: “Estic content de poder votar per la parròquia, però l’emoció va per dins.” Bonaventura Gaset, també acompanyat de la família, va mostrar el seu neguit després de votar: “No em sembla bé que hi hagi una única llista, la gent hauria de poder triar entre diverses opcions.”

No tot va ser votar, la zona de l’aperitiu no va estar buida en cap moment i en moltes ocasions no hi cabia ni una agulla. Els presents van poder gaudir d’entrepans, canapès, truita de patates, formatges i dolços, com ara croissants i napolitanes de xocolata, i també de refrescos i aigua.

Durant la jornada també va haver-hi lloc per a la gent gran, que després d’haver anat a votar tantes vegades no perd la il·lusió i ho segueix fent després de tants anys. Mari Carmen Martínez, de 81 anys i acompanyada del seu home, va voler fer palesa la seva opinió després de dipositar el seu vot: “Em sembla malament que hi hagi una única llista perquè s’hauria de poder discutir amb més candidats.” Xavier Diz, acompanyat de la família, com la gran majoria, va assegurar que “han fet molt bona campanya i s’han esforçat el doble que si haguessin estat acompanyats d’una altra llista”, referint-se a DA+independents, única llista de Canillo.

Després de dipositar el vot dins l’urna es donava als ciutadans un clauer fet amb impressió 3D de fusta amb el disseny de l’escut de la parròquia.

D’autoritats, Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, va ser dels més matiners a dipositar el vot. Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports, també va dipositar el seu vot pels volts de les dotze del migdia i va comentar que “és una jornada maca només pel fet de poder exercir el dret a vot que tenim tots els andorrans”. “A Canillo no hi haurà sorpreses, però sí que hi ha la dificultat de lluitar contra una única llista, demòcrates, vulguis o no hi ha una mica més de dificultat perquè has de lluitar contra l’abstenció i el vot en blanc, però estem contents”, va assegurar. Francesc Camp, cònsol de Canillo, va dipositar el vot a dos quarts de dues per separat de la seva família i en un moment en què l’afluència de gent ja no era tan gran. Jordi Alcobé, primer candidat de llista, va dipositar el vot a la tarda.

La jornada va transcórrer de manera tranquil·la, en què pràcticament tots els ciutadans arribaven acompanyats de la família per dipositar el vot.

tracking