Treball

La negociació per l'augment salarial acaba sense acord

La CEA acusa els sindicats "d'immobilisme" per la tretzena paga

Reunió d'avui de la CEA amb els sindicatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pujada de salaris del 2024 l'haurà de fixar el Govern. La negociació que mantenien des de fa mesos la patronal i els sindicats s'ha trencat sense acord per fixar els increments de sous, segons ha anunciat la CEA que afirma que dona per finalitzades les converses per "l'immobilisme dels sindicats sobre la tretzena paga".

La patronal explica en un comunicat que "malgrat els esforços duts a terme durant les últimes setmanes, l'acord definitiu no ha estat possible per la negativa de la part sindical a renunciar a la tretzena paga obligatòria per a totes les empreses i tots els llocs de treball i remarca que no accepten aquesta petició "perquè es tractaria d'una mesura inassumible per part del teixit productiu". La CEA assenyala que el president de l'entitat, Gerard Cadena, s'ha trobat amb una vintena d'organitzacions empresarials sectorials del col·lectiu i totes han rebutjat la proposta de manera "unànime" perquè consideren inviable la tretzena paga.

La proposta que va formular la patronal va ser en primera instànciaestablir un salari mínim equivalent a l'IPC més un 1,5% i un augment dels salaris situats entre salari mínim i el salari mitjà de cada sector productiu equivalent a l'IPC menys un 2,5%. La segona fórmula va ser la d’augmentar el sou mínim l’IPC més un 1,5%, les retribucions fins al medià amb l’IPC i les que van fins al mitjà l’IPC menys un 1,5%. La patronalinsisteix amb que les diverses proposicions no ha convençut als sindicats, emfatitzant amb que "dista de la voluntat inicial" de l'organització i que "va més enllà" de propostes que es fan en països europeus. La CEA demana en contrapartida a Govern fer la gestió de les contraprestacions als costos laborals amb hores extres cotitzables a la CASS de manera temporal com a hores ordinàries i que la jornada laboral no s’hagi de comptar setmanalment, sinó que es pugui fer de manera trimestral, semestral o anual.

tracking