Encamp

Mas arrasa el PS i obté la victòria més àmplia de DA

La candidatura duplica en vots Avancem i suma un conseller més que fa quatre anys

Mas arrasa el PS i obté la victòria més àmplia de DA

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Laura Mas continuarà sent l’única dona que ha liderat el comú d’Encamp de tota la història. L’actual cònsol major va arrasar a les eleccions comunals d’ahir i, per tant, ha estat reelegida pels encampadans com la nova gestora de la parròquia. La candidata d’Units per al Progrés+Democràtes+independents va imposar-se amb claredat a la cap de llista d’Avancem, Marta Pujol, per una diferència de 750 vots. Mas va rebre el suport de 1.403 persones, fet que representa el 68,24%. Pujol, en canvi, va rebre la confiança de 653 ciutadans, el 31,76%. Fins a 2.332 persones van exercir el seu dret a vot en aquests comicis, una participació del 52,52% d’un cens total de 4.440 persones. Es tracta d’unes dades més baixes que les dels comicis comunals del 2019, ja que en aquelles la xifra va ser del 57,87%. Per tant, fins a 5,35 punts va caure la contribució durant aquest període de quatre anys. Respecte a les eleccions generals del mes d’abril, el contrast de participació encara és més gran, pel fet que la baixada és de 12 punts (64,52%).

“Ho atribueixo a la feina feta durant aquests quatre anys. Clarament, s’ha vist que hi ha un projecte per millorar Encamp i el Pas de la Casa”, afirmava Laura Mas, després de saber que havia estat l’opció més escollida. “S’han invertit molts diners pel benestar dels nostres ciutadans, per consolidar la parròquia com a destinació de qualitat i com a destinació esportiva i familiar”, agregava la líder d’UP. Mas va aconseguir convertir Encamp en el gran feu de Demòcrates en aquestes eleccions. I és que la seva és la victòria més àmplia davant la segona llista més votada en totes les set parròquies, amb una diferència de 36,48 punts percentuals. Aquesta victòria aclaparadora permetrà a la coalició tenir una representació de deu cadires per a aquest mandat 2023-2027. Xavier Benedicte Fernández serà la mà dreta de Mas, convertint-se en el nou cònsol menor. La coalició d’UP+DA+independents ha sabut moure’s entre l’electorat d’Agrupament Encampadà i terceravia+independents –partits polítics que enguany no van formalitzar candidatures– per emportar-se la majoria dels vots d’aquestes dues agrupacions, que conjuntament van sumar 657 butlletes en els comicis d’ara fa quatre anys. Mas ahir va aconseguir reunir 509 vots de més que en el sufragi del 2019, atenent que en aquelles en va assolir 894 (41,27%). Per contra, el Partit Socialdemòcrata, sota la marca d’Avancem, no va poder convèncer l’electorat de les dues formacions que van deixar un buit, ja que dels 615 vots (28,39%) del desembre del 2019, ara s’han quedat en uns números similars (653). Això els implica que només col·loquin dos membres de la llista en el consell comunal. A més de Pujol, l’altre és José Luis Agudo. A les generals, el PS va anar agafat de la mà d’Agrupament Encampadà i en aquest cas les coses els van anar millor perquè van rebre el 46,93% dels vots. “A Encamp no hem obtingut el resultat que esperàvem, confiàvem a obtenir més vots”, comentava Marta Pujol, que hi afegia: “Tot i això, estem almenys satisfets de la feina que hem fet durant la campanya. Hem enfortit l’equip cada vegada més i penso que a partir d’ara sí que podrem fer una feina forta i profitosa des de l’oposició.”

Encamp va esdevenir la parròquia més lenta a l’hora de comptar els vots. Va tardar més de tres hores a facilitar el recompte final. Fins i tot Andorra la Vella, que gairebé duplica la quantitat d’habitants –per ser exactes la capital va rebre 1.792 vots més–, va anunciar els resultats abans.

REACCIONS

"HO ATRIBUEIXO A LA FEINA FETA DURANT AQUESTS QUATRE ANYS"

LAURA MAS. LA CANDIDATA D’UP+DA+INDEPENDENTS I NOVA CÒNSOL MAJOR va declarar, després de saber-se els resultats, que la feina duta a terme en el darrer mandat li va permetre sortir reelegida. La membre de la coalició va declarar que “s’han invertit molts diners pel benestar dels nostres ciutadans, per consolidar la parròquia com a destinació de qualitat i com a destinació esportiva i familiar”.

"A ENCAMP NO HEM OBTINGUT EL RESULTAT QUE ESPERÀVEM"

MARTA PUJOL. LA CANDIDATA PER AVANCEM estarà a l’oposició en aquest mandat juntament amb la seva mà dreta, José Luis Agudo. Pujol va explicar que confiaven a rebre més vots, però, tot i això, es va mostrar satisfeta de la feina que han fet durant la campanya, ja que va afirmar que “hem enfortit l’equip cada vegada més i penso que a partir d’ara sí que podrem fer una feina forta i profitosa des de l’oposició”.

Fa 4 anys.

tracking