Seguretat Social

La CASS ingressa un 12% més per cotitzacions que l'any passat

La branca de jubilació registra un superàvit de 28 milions

Consell d'Administració de la CASSDolors Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'augment d'assalariats i treballadorsper compte propi està impactant de manera positiva en els comptes de la CASS que, a30 de setembre, havia ingressat a les dues branques (la de salut i la de jubilació) un 12% més de la xifra d'un any enrere. Els ingressos a la branca general sumaven 128 milions d'euros per unes despeses de 145,2, que també creixen respecte l'exercici passat en un 5,8%. La conseqüència és un dèficit de 17,2 milions que la Seguretat Social calcula que acabarà al tomb dels 30 milions a la finalització de l'exercici. El director de la CASS, Josep Escoriza, ha apuntat que ja és el que s'havia pressupostat i que si ha de créixer tant en el darrer trimestre és perquè hi ha despeses importants que es facturen en aquest període.
Quant a la branca jubilació, les aportacions dels cotitzants han sumat 142,2 milions i les despeses derivades del pagament de les pensions han estat de 114,2 milions (un 14% superiors a un any enrere). El superàvit a30 de setembreera de 28 milions.
Les xifres les han presentant Escoriza i el president del consell d'administració de la CASS, Marc Galabert, que ocupa el càrrec des de fa un parell de mesos. Galabert ha indicat que ja s'ha tornat a posar a disposició de la comissió legislativa que ha de continuar el treball per a la modificació del sistema de pensions perquè ha de ser una de les "prioritats" de la legislatura.
tracking