Justícia

Absolt l'advocat acusat de cooperar en una estafa

El Tribunal de Corts condemna a l'empresari processat per la venda d'unes accions embargades d'un negoci d'oci nocturn

La seu de la Justícia.

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha absolt un advocat de les acusacions de cooperar en una estafa amb un client. El fiscal havia demanat al judici més de 36 mesos de presó condicional per un delicte menor d’estafa i per la creació d’un document inveraç. També ha quedat absolt dels dos anys d'inhabilitació que afrontava.

En canvi, a la sentència, que ha sortit aquest migdia, sí que recull que s'ha condemnat a un any de presó condicional a un empresari per un delicte d’estafa major de 6.000 euros per la venda d'unes accions embargades, d'una discoteca, a una altra persona. Alhora, l'home de negocis haurà de pagar una indemnitzacióal perjudicat d'una quantitat de gairebé 82.000 euros.

Els fets van passar el 2014, quan un dels propietaris del negoci nocturn li va vendre el 33% de les accions a la part acusadora per un import de 33.000 euros. Aquestes, però, estaven embargades. Al cap d'un temps, el negoci nocturn va acabar tenint uns deutes de més de 40.000 euros que els va haver de finançar la part acusadora.

Per formalitzar l’acordentre lesdues parts, els dos homes van visitar a l’advocat perquè el comprador de les participacions volia que quedés reflectit en un document. L’advocat, davant la celeritat amb què es volia fer l’operació, el va redactar, però va cometre alguns errors, tal com ja va admetre en el procediment celebrat a finals de novembre. El fiscal el volia condemnar a 36 mesos de presó condicional, ja que eldocument posava que les participacions s’havien venut privadament i aquesta operació s’haviad’haver executat davant d’un notari.

tracking