RECEPCIÓ DE NADAL AL PALAU EPISCOPAL

Vives celebra l'acord amb la Unió Europea

El Copríncep creu que amb la incertesa global no és el mateix ser associat que un país tercer

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En el tradicional discurs del Copríncep a la recepció de les autoritats per Nadal, unes dates per “renovar i enfortir vincles”, l’arquebisbe de la Seu va mostrar la seva preocupació pels canvis socials, polítics i econòmics del país i va centrar el seu discurs en dos temes centrals: l’acord associació amb la UE i l’habitatge.

“No és el mateix manifestar, en un context internacional dinàmic i incert, que Andorra decideixi ser un Estat associat a la Unió Europea que romandre com a país tercer”, va expressar. L’arquebisbe va celebrar la conclusió de l’acord “amb èxit” per tal de fer d’Andorra un país “més resilient i sostenible”. La trobada va comptar amb la presència de nombrosos actors de la classe política del país, com la del cap de Govern, Xavier Espot, que va mostrar-se “absolutament d’acord i alineat” amb les paraules del Copríncep, ja que “el futur més enllà d’Europa com a estat tercer és incert i segurament menys pròsper per a Andorra”. El president de Concòrdia, Cerni Escalé, també va manifestar la importància de les relacions multilaterals, així com la consellera general del Partit Socialdemòcrata Judith Salazar i el seu homòleg de Ciutadans Compromesos Raul Ferré.

El discurs del Copríncep també va transitar cap a l’habitatge, àmbit que considera “el gran desafiament” del país i que creu que s’ha de mantenir com “la veritable prioritat de totes les institucions públiques”. La mateixa idea va sobrevolar a la classe política, la qual Espot va titllar de “prioritat domèstica”. El cap de Govern va demanar al conjunt de la societat, i en especial als propietaris, fer un exercici de “responsabilitat i generositat” perquè han de ser “conscients” de la funció social que exerceixen. Escalé va atribuir a l’especulació immobiliària l’arrel del problema a l’habitatge a Andorra i va proposar l’augment dels impostos, sobretot el del 15% en les plusvàlues, i la limitació del nombre d’immobles al mercat com les dues propostes per rebaixar la pressió en el sector. El president de Concòrdia també va posar el punt de mira en els pisos buits perquè “és incomprensible que hi hagi milers de pisos buits quan hi ha gent sense casa”.

tracking