Corts absol l'advocat acusat de cooperar en un cas d'estafa amb el seu client

El Tribunal de Corts condemna un empresari per la venda d’unes accions embargades

Seu de la justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha absolt un advocat de les acusacions de cooperar en una estafa amb un client. El fiscal demanava per a l’acusat 36 mesos de presó condicional per un delicte menor d’estafa i per la creació d’un document inveraç. A més d’això se li demanava una inhabilitació de dos anys, però l’advocat també n’ha quedat absolt.

En canvi, la sentència, que es va notificar ahir al migdia, sí que recull que s’ha condemnat a un any de presó condicional un empresari per un delicte d’estafa major de 6.000 euros per la venda d’unes accions embargades, d’una discoteca, a una altra persona. Alhora, l’home de negocis haurà de pagar una indemnització al perjudicat d’una quantitat de gairebé 82.000 euros.

Els fets van passar el 2014, quan el condemnat i a la vegada propietari del negoci li va vendre el 33% de les accions a la part acusadora per un import de 33.000 euros. Aquestes, però, estaven embargades, ja que prèviament el local havia tingut deutes i impagaments. Al cap d’un temps que es posés en funcionament, la discoteca va acabar tenint uns deutes de més de 40.000 euros, pel qual els va haver de finançar la part acusadora perquè el contracte de lloguer i el compte bancari es van obrir al seu nom. Això va permetre al condemnat gestionar els negocis de manera autònoma i aprofitar-se de l’altre perquè les responsabilitats i les obligacions les tenia la persona denunciadora dels fets. Per formalitzar l’acord entre les dues parts, els dos homes van visitar a l’advocat perquè el comprador de les participacions volia que quedés reflectit en un document. El lletrat, davant la celeritat amb què es volia fer l’operació, el va redactar com li van indicar els dos negociants, però va cometre alguns errors, tal com ja va admetre en el procediment judicial celebrat a final de novembre. El fiscal el volia condemnar a 36 mesos de presó condicional, ja que al document constava que les participacions s’havien venut privadament i aquesta operació s’havia d’haver executat davant d’un notari. El tribunal no ha trobat indicis de delicte.

tracking