RECURSOS SANITARIS

El tercer pagador universal encara no té data d'inici

Salut manté que analitza “l’impacte de la mesura” implantada per a jubilats i persones amb discapacitat per valorar-ne l’ampliació

La ministra de Salut, al Palau Episcopal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) no ha percebut un increment de la despesa en la implantació del tercer pagador per a gent gran i persones amb discapacitat i manté que no hi ha impediment tècnic per generalitzar-lo. Però el Govern segueix sense posar data per a una eventual globalització del sistema per a tots els usuaris de la salut. Segons van respondre ahir fonts oficials de l’executiu a la pregunta sobre el calendari d’implementació, “actualment Govern està analitzant l’impacte de la mesura per valorar l’ampliació a tots els usuaris del sistema sanitari públic, de manera planificada, organitzada i coordinada amb tots els actors implicats”.

L’executiu va insistir que s’ha optat per una execució per fases per tal de permetre a prestadors i Seguretat Social “les adaptacions necessàries, ja sigui en els circuits i en la gestió dels processos o en les eines tecnològiques i normatives, per a la correcta implementació de la mesura i evitar així disfuncions que puguin perjudicar els usuaris”. Una implementació que va arrencar fa més d’un any, l’1 d’octubre del 2022, amb la gent gran per la vulnerabilitat del col·lectiu i que són els usuaris que més utilitzen els recursos sanitaris, va recordar l’executiu. Inicialment, va ser sense les prestacions odontològiques i farmacèutiques, que s’han incorporat a posteriori, un cop resoltes dificultats tècniques. El gener d’aquest any es van sumar les persones amb discapacitat als beneficiaris. “Tota la implementació del règim de tercer pagador s’ha dut a terme sense incidents destacables”, van assegurar des de l’executiu. Però no aclareixen quan es generalitzarà un sistema àmpliament reivindicat.

tracking