River obre demà el centre comercial més gran d'Encamp

Ocupa una superfície de 1.400 metres quadrats i té farmàcia i un forn de pa

El nou River d'EncampJ. R. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un temps rècord s’ha aixecat el primer gran centre comercial d’Encamp, un River de 1.400 metres quadrats entre sales de venda i espais comuns que serà el més gran de la parròquia. La família Mas, propietària del grup, ha fet una aposta decidida perquè, tal com va explicar ahir un dels seus membres, “creiem que Encamp té potencial per a un establiment d’aquestes característiques i fins i tot per atreure clients de Canillo i la Massana, gràcies a les millores de les comunicacions”.

La inauguració serà demà, el primer dia obert al públic a les portes de Nadal. L’establiment està situat al centre, a l’avinguda Joan Martí, i donarà feina a una trentena de treballadors. A més de l’àrea estrictament comercial –amb xarcuteria, peixateria, fruiteria, formatgeria i carnisseria– comptarà amb una farmàcia i un Granier Bakeery & Cofee, una cadena de fleques de proximitat que va ser fundada el 2020 i que s’ha consolidat amb més de 350 locals a Espanya. Farmàcia Baixench funciona des del 1990 i és una de les dues que donen servei al poble.

DIVERSITAT

L’establiment disposarà d’un aparcament propi per a uns 70 vehicles, amb places per a càrrega elèctrica, i un petit parc infantil que encara s’ha d’acabar de construir. També oferirà articles per a la llar, petits electrodomèstics i gadgets de tecnologia.

L’inici del Grup Hiper Pas es remunta a una merceria que va posar en marxa la mare, on ara està ubicat el supermercat ECO. El primer súper es va obrir al Pas de la Casa el 1978. Pel que fa a l’ECO, es transformarà en una botiga de productes ecològics.

Mercacenter pertany a la família Mas. Com que els magatzems estan situats també a Encamp, concretament a les Bons, tot l’espai comercial del River podrà ser dedicat a la venda i no caldrà disposar d’un lloc per emmagatzemar els productes.

L’edifici és molt singular. D’una sola planta, tot de pedra. Encamp disposa actualment de quatre supermercats. Segons els seus promotors està concebut perquè el client “gaudeixi de la millor experiència de compra, amb uns espais dissenyats per moure’s còmodament i trobar tot allò que es necessita sota un mateix sostre”. Està ubicant al centre, concretament al costat de l’edifici de l’antic telecabina, i l’edifici ocupa un total de 1.600 metres quadrats.

tracking