ESTADÍSTICA

El PIB real augmenta un 2% el tercer trimestre del 2023

Tots els sectors econòmics, exceptuant la indústria, creixen

Turistes amb bosses a l'eix comercial.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’economia andorrana ha enregistrat un augment en termes reals del 2,0% el tercer trimestre del 2023 respecte al mateix període de l’any anterior. Aquesta xifra ve marcada per l’estabilització de creixement de gairebé tots els sectors productius. Pel que fa a la variació intertrimestral, aquesta ha estat negativa en un 1,4% respecte al segon trimestre del 2023.

Així, en el tercer trimestre tots els sectors, a excepció de la indústria, continuen experimentant taxes de creixement positives. Si es compara amb les economies de l’entorn, l’andorrana se situa per sobre de la variació de l’espanyola (+1,8%), de la francesa (+0,6%) i de l’economia de la Unió Europea (0,0%).

L’evolució del PIB d’Andorra ve molt marcada per la dinàmica dels serveis, atès que aquest sector ha suposat més del 80% del PIB en els darrers anys. En el tercer trimestre del 2023, aquest àmbit d’activitat econòmica ha experimentat un creixement del 2,2%. Tal com mostra la taula que segueix, tots els sectors, menys la indústria, mostren valors positius el tercer trimestre.

El sector de la construcció continua amb la dinàmica positiva, amb un 6,7% el tercer trimestre del 2023. Pel que fa a l’agricultura, experimenta una variació positiva en aquest període, amb una taxa de variació del 0,8%. Mentre que la indústria té una variació negativa del 0,5% durant el tercer trimestre.

tracking